Тежък инцидент, свързан с усилията за превенция на COVID-19 в

...
Тежък инцидент, свързан с усилията за превенция на COVID-19 в
Коментари Харесай

Северна Корея е в тежка криза, Ким Чен Ун уволнява и наказва

Тежък случай, обвързван с напъните за предварителна защита на COVID-19 в Северна Корея, е предиздвикал водача Ким Чен Ун и висшите чиновници да проведат разширена среща на Политбюро във вторник, съгласно държавни медии. KCNA не дава повече детайлности за това какво тъкмо се е случило. Вероятно обаче е имало санкции и уволнения, съобщи News.bg.

Според известията, Ким е декларирал, че длъжностни лица на високо равнище са мързеливи при осъществяването на отговорностите си, което е довело до тежък случай, който предизвиква рецесия за страната и хората. Миналата седмица Северна Корея съобщи пред Световната здравна организация, че към момента няма случаи на COVID-19 в страната, само че общо са тествани малко над 30 000 души.

Последният път, когато Северна Корея обществено призна вероятно огнище на COVID-19, беше през юли 2020 година, когато беше намерено, че инфектиран човек е минал междукорейската граница. Град Кесон беше заключен за 20 дни, само че огнище в никакъв случай не беше доказано. В началото на май, формалното издание на комунистическата партия в Северна Корея писа, че имунизацията против COVID-19 не е панацея и по тази причина жителите би трябвало да се готвят за дълготрайни усилени противоепидемични ограничения. Изданието приканва севернокорейските жители за усилят битката с вируса, защото пандемията от ковид се явява " неизбежна действителност ".

Северна Корея затвори границите през януари 2020 година - първата страна в света, която го направи - с цел да се защищити от ковид., а пред октомври 2020 година водачът на КНДР Ким Чен Ун още веднъж съобщи на боен церемониал, че нямат случаи на ковид. Това обаче се оспорва от специалисти. Въпреки това управляващите оповестиха, че работят по лична ваксина. Няма никаква информация за създаването. Ким Чен Ун предизвести, че страната е изправена пред " най-тежката " обстановка поради разнообразни фактори, в това число и пандемията от ковид, интернационалните наказания и естествените бедствия, като за първи път обществено направи паралел със смъртоносния апетит от 90-те години на предишния век, когато стотици хиляди хора умряха.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР