Тежък ден за пътниците на авиокомпаниите се очаква да е

...
Тежък ден за пътниците на авиокомпаниите се очаква да е
Коментари Харесай

Стачка приземява стотици полети в Италия утре

Тежък ден за пасажерите на самолетните компании се чака да е вторник, 21 май, защото работещите в авиацията в Италия ще стачкуват 24 часа.

Персоналът на летища, самолетни компании и контрола на въздушното придвижване стопират работа в координирани старания поради разногласия по отношение на заплащането и изискванията на труд.

Alitalia, националната самолетна компания, анулира половината от полетите си за 21 май, дружно с някои полети, планувани за късно вечерта в понеделник и рано сутринта в сряда.

Отменени са над 300 полета. Превозвачът обаче се надява да извърши всички полети по време на пиковите часове сред 7-10 ч. и 18-21 ч. италианско време.

Италианската самолетна компания съобщи, че е подхванала специфични ограничения за намаляване на неудобствата за клиентите, като ще употребява по-големи самолети по вътрешни и интернационалните направления.

Пътниците с билети за полети, които към момента не са анулирани, са приканени първо да ревизират дали има смяна в графика на полетите, преди да поемат към летището.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР