Технологията за плащане с длан (биометрични данни) на Amazon стартира

...
Технологията за плащане с длан (биометрични данни) на Amazon стартира
Коментари Харесай

Клиентът плаща с дланта си в над 65 обекта на Whole Foods

Технологията за заплащане с длан (биометрични данни) на Amazon започва в към 65 обекта от магазинната верига за храни на Whole Foods в Калифорния.

Amazon One дебютира в два магазина Amazon Go в региона на Сиатъл още през септември 2020 година и опита да пробие в няколко обекта на Whole Foods в Сиатъл през април 2021 година В момента се употребява в редица зали и летища, в обекти на Amazon Fresh и Amazon.
Най-широко е публикувано внедряването на технологията за заплащане с длан в обектите на притежаваната от Amazon Whole Foods в Калифорния.
За да употребяват Amazon One, купувачите би трябвало първо да „ запишат “ дланта си (или и двете си длани) в платежната услуга и да свържат биометричните данни със своята кредитна или дебитна карта. От Amazon прецизират, че този развой лишава по-малко от една минута. Сканиращото устройство употребява „ визионна технология “, с цел да откри и избере неповторими идентификатори на дланта на всеки клиент, споделят от компанията.
„ След като приключат с извършването на покупки, клиентите идват до касата или до устройствата за безкасово заплащане, просто прекарват дланта си над устройството Amazon One и нужната за покупките сума ще се смъкна от картата, обвързвана с дланта им “, коментират от Amazon.
От Amazon настояват, че избрали разпознаването по длан, защото е по-конфиденциален от другите типове биометрични заплащания, „ тъй като не можете да определите самоличността на човек, като гледате изображение на дланта му “. 
Гигантът в търговията на дребно разгласи дебюта на нововъведението си в пика на пандемията от ковид, когато хората се опасяваха доста много да пипат предмети, и вярваше, че хората ще приветстват всяка безконтактна алтернатива.
Потребителите не се нуждаят от акаунт в Amazon, с цел да употребяват платформата за заплащане с длан.От компанията успокояват клиентите, че скенерите Amazon One са предпазени с „ голям брой контроли за сигурност “, че изображенията на дланта са криптирани и изпратени в предпазена зона в облак, а не се съхраняват на самите устройства.
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР