Технологията ще стане достъпна за потребителите на облака AzureИзкуствен интелект

...
Технологията ще стане достъпна за потребителите на облака AzureИзкуствен интелект
Коментари Харесай

Нови AI услуги позволяват разговаряне с документи

Технологията ще стане налична за потребителите на облака Azure

Изкуствен разсъдък ще разреши на потребителите да „ споделят “ с документи в чат
(снимка: CC0 Public Domain)

Иновативни услуги с изкуствен интелект в облака Microsoft Azure AI ще разрешат на потребителите да “разговарят ” с документи, да провеждат векторно търсене и да транскрибират аудио записи на 57 езика.
още по темата
На конференцията Inspire 2023 компанията от Редмънд разгласи серия от AI технологии за облачната платформа Azure. Най-забележителната от тях е векторното търсене, отбелязва TechCrunch.

Векторното търсене е способ за търсене на информация в разнообразни типове данни, в това число изображения, аудио, текст, видео и други Технологията дефинира резултатите от търсенето въз основа на сходството на цифровите представяния на данните. За разлика от проучването на основни думи, векторното търсене съпоставя векторното показване на поръчката и наличието, с цел да откри подобаващи резултати за потребителите.

Налична за прелиминарен обзор посредством Azure Cognitive Search, функционалността Vector Search употребява машинно образование, с цел да дефинира смисъла и подтекста на неструктурирани данни, в това число изображения и текст, и да форсира търсенията. Microsoft отбелязва, че Vector Search може да се употребява в приложения и услуги за генериране на персонализирани отговори на натурален език, даване на рекомендации за артикули и откриване на модели на данни.

„ Векторното търсене, интегрирано с Azure AI, разрешава на клиентите да построяват основани на чат приложения с задействана търсачка, да обръщат изображения във векторни благодарение на Azure AI Vision и да извличат подобаваща информация от огромни набори от данни за автоматизиране на процесите “, съгласно блог обява. „ Интеграцията на векторно търсене се популяризира безпроблемно към други благоприятни условия на Azure Cognitive Search “.

Microsoft показва и услугата Document Generative AI, основана на Azure AI Document Intelligence (бивш Azure Form Recognizer) и Azure OpenAI Service, която ще разреши на потребителите да „ споделят “ с документи в чат, да основават ангажиращо наличие от тях и да употребяват силата на Azure OpenAI модели за съществуващи данни.

Безпроблемното взаимоотношение с документи на натурален език ще улесни намирането на отговори и приемането на скъпа информация. Услугата поддържа голям брой видове документи, оптично различаване на знаци (с основана на AI промяна на грешки) и добиване на информация.

AI технологията също по този начин подсигурява поверителността на информацията, т.е. потребителят може да бъде сигурен, че данните му ще останат изолирани и под негов надзор. Освен това услугата обезпечава мащабируемост: документите могат да бъдат както дребни, по този начин и големи, а библиотеката с документи може да бъде от корпоративен размер.

В допълнение, Microsoft разгласи идното издание на системата за различаване на тирада OpenAI Whisper. Този модел обезпечава точна транскрипция на човешка тирада на 57 езика и превод на британски, а също по този начин основава преписи с усъвършенствана четливост. 

Сред преимуществата на OpenAI Whisper в Azure компанията показва корпоративна сигурност, надзор на поверителността и благоприятни условия за обработка на данни, които разрешават на потребителите да основават персонализирани решения, с цел да посрещнат характерни бизнес потребности.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР