Технологията, подпомагана от ИИ може да направи изграждането на виртуални

...
Технологията, подпомагана от ИИ може да направи изграждането на виртуални
Коментари Харесай

Компанията Opus.ai разработва нов текстови подход към разработването на 3D светове

Технологията, подпомагана от ИИ може да направи построяването на виртуални светове налично за консуматори без умения за 3D моделиране и разработка

Емил Василев преди 1 минута 0 Сподели

Най-четени

ПрепоръчаноДаниел Маринов - 19:03 | 31.03.2023

Да, смарт телефонът ви потвърдено ви подслушва, само че има метод да го спрете

АвтомобилиДаниел Десподов - 11:09 | 27.03.2023

„ Това е безспорна изненада за всички нас “ – правосъдни реализатори започнаха да разказват и запорират имуществото на съветския цех Volkswagen

IT НовиниЕмил Василев - 19:40 | 28.03.2023

Китайски митничари хванаха контрабандист, опитващ да придвижи 239 процесора на Intel, прикрепени към тялото му

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Технологичната компания Opus.ai работи по инструмент за създаване на видеосъдържание благодарение на изкуствен интелект, който ще разреши на потребителите да построяват виртуални светове единствено благодарение на елементарен текст. Според уеб страницата на компанията инструментът ще основава автентично наличие доста по-бързо и на доста по-ниска цена от обичайна разработка. Макар че към момента не е разполагаем, сега компанията приема регистрации за ранен достъп до инструмента.

Днешното нахлуване на принадлежности, основани на изкуствен интелект, има сходна цел: да рационализира, автоматизира или опрости комплицирани преди този момент ръчни задания. От креативните до чисто техническите, наличните сега принадлежности с изкуствен интелект, те могат да вършат всичко – от генериране на документално наличие и изображения до писане на приложения въз основа на характерни логаритми, въведени текстове и други конфигурируеми параметри. Opus.ai се стреми да продължи тази наклонност, като този път оказва помощ на потребителите да създават комплицирани виртуални светове единствено благодарение на своите думи.

Ентусиастът по изкуствен интелект и консуматор на Twitter @nonmayorpete, притежател на бюлетина The Neuron Daily, отдаден на изкуствения разсъдък разгласява в сряда сутринта в Twitter видеоклип на Opus.ai в деяние. Едноминутният видеоклип, на който в долния ляв ъгъл на видно място е изписан надписът Technology Preview (технологичен преглед), дава бърз обзор на способността на Opus.ai да взема обикновено, описателно наличие и да го употребява за основаване на 3D модели в действително време.

Създаването на рамки, текстури, светлини, помрачаване и така нататък, нужни за построяването на 3D среда не е по никакъв начин лека задача. Способността за сполучливо създаване на 3D среда изисква квалифицирани 3D моделиери и разработчици с схващане на концепции, включващи геометрия, анатомия, текстури и осветяване, както и техническо схващане на инструментите, синтаксиса и методите за оптимизация, употребявани при създаването на модели. Opus.ai твърди, че свежда до най-малко разноските за разработка и условията за запаси, нужни за построяването на тези среди и декларира, че виртуалните светове могат да бъдат основани за 1/10 от разноските при стандартната разработка. На въпроса за хардуерните условия за потребление на инструмента медийният екип на Opus.ai отговори по този начин:

„ Аако можете да стартирате TikTok или YouTube, можете да стартирате и това. “

Технологията се концентрира върху даването на принадлежности за бързо и елементарно основаване на светове и запаси на геймъри, художници, разказвачи на истории и други създатели. Генерираното от Opus.ai наличие се характеризира с опция за основаване на динамично осветяване, надзор на камерата, терен, дървета, флора и фауна, здания, пътища, както и хуманоидни и анимирани герои, като се употребяват единствено въведените от потребителя текстови подсказки.

Това е страхотна идея, която може да отстрани наследените бариери за нахлуване пред които се изправят основателите, които нямат умения или запаси за този вид разработка. Дотогава основателите ще би трябвало да се задоволят с принадлежности като последната версия на Unreal Engine 5.2.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР