Технологията на тази защита е изпробвана от Ford с моделите Mondeo,

...
Технологията на тази защита е изпробвана
от Ford с моделите Mondeo,
Коментари Харесай

Новият Ford Focus вече предлага и електронна защита от дупки по пътя - видео

Технологията на тази отбрана е изпробвана от Ford с моделите Mondeo, Galaxy и S-Max в Европа, Fusion и Expedition в США, а в този момент я вкарва и в модела си за пазарния С-клас - Ford Focus четвърто потомство. Функцията е заложена в архитектурата на новата адаптимна платформа CCD и ще е налична при новия Focus като алтернатива.

Хората на Синия овал споделят, че се изпитвали системата при дупки с най-различен размер и тип, в които са или оставяне топки за пинг-понг. Тестовете са показали че дребните целулоидни топчета са оставали непокътнати след преминаването на автомобил с платформата CCD през дупката.



Блокът за упавление CCD “препитва ” на всеки две милисекунди подопечните си 15 сензора. Ако се регистрира внезапно проваляне на колело в дупка, то проходното сечение на хидравличните клапани в амортисьорите мигновенно понижава до най-малко. Това скъсява внезапно ходът на колелото по височина и то просто не съумява да достигне дъното на ямата. В последна сметка колелото се удря и чуствително по-слабо в ръба на ямата при изризането от нея. Това подскачане резервира джантите от изкривяване, окачването от повреди и щади нервите на притежателя на колата, правейки новият световен Focus още по-привлекателен за купувачитеате.

Новото потомство на Focus идва във вариантите петврат хечбек, комби и седан. Налице са няколко версии – разкошната Vignale, спортната ST-Line, повдигнатата Active и добре оборудваната Titanium. Двигателната гама обезпечава мощности в диапазона от 85 до 150 к.с.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР