Технологиите се развиват доста бързо в днешно време и се

...
Технологиите се развиват доста бързо в днешно време и се
Коментари Харесай

Предметите у дома, които неусетно ни нанасят непоправима ВРЕДА

Технологиите се развиват много бързо в днешно време и се появяват какви ли не нови улеснения за нашите семейства. От осъвременени електроуреди до специфични сервизи и принадлежности – разнообразието е голямо. Въпреки че всички тези нововъведения се вършат за наше облекчение и улеснение, те имат и своите отрицателни резултати. Учени потвърждават, че някои електроуреди у дома вредят на здравето ни посредством радиацията и електромагнитните полета. Понякога се случва да изпитваме главоболие, бодърствуване, появяват се алергии – за това може да са отговорни някои от уредите ни. Нека забележим кои от тях нанасят най-голяма щета:

Климатик

Климатикът несъмнено е един от най-важните уреди в дома. При зимно време той ни топли, а при лятно – охлажда. Но радиацията, която той излъчва, е стотици пъти по-висока от естествения електромагнитен декор. 
Препоръчваме ви да не стоите или лежите тъкмо против климатика, когато е задействан. Стойте на най-малко 1,5 м от него. Най-добре е, до момента в който работи да сте в друга стая. Препоръчваме ви при достигането на мечтаната температура да изключите устройството, с цел да не нанася директни вреди върху вас.
Много е значимо и почистването му. То би трябвало да става постоянно и обширно, с цел да не се изпълни климатикът с бактерии и да ги разнася из въздуха, който дишаме.

Микровълнова печка

Не се предлага стоплянето на храни в съдове, направени от разнообразни материали. Например не е потребно да притопляте храна в пластмасови кутии, защото при нагряване пластмасата отделя токсични субстанции. 
Микровълновата радиация въздейства най-много на мъжете и по-конкретно – на семенната течност. Затова, до момента в който тя работи, стойте надалеч от нея.

Компютър, тв приемник

Лаптопите образуват лично електромагнитно поле, по тази причина не е целесъобразно да ги държите в скута си. В спалнята е по-добре да нямате тв приемник или компютър. Почивайте си постоянно от работата с компютър, даже 5 мин са задоволителни. Те имат съществено електромагнитно лъчение, което несъмнено ни вреди, въпреки и да не осъзнаваме.

Пералня и съдомиялна машина

Тези уреди са доста значими за семейството, само че електромагнитното им лъчение също е доста високо. Поради тази причина, когато те са задействани, стойте на най-малко метър разстояние от тях. Избягвайте и къпането, до момента в който са включени.

Хладилник

За на никое място сме без хладилника, само че той също има своите негативи. Мощни са и електромагнитните талази могат даже да повлияят на положението ни. Има признаци и отрицателни резултати като отмалялост, бодърствуване, хормонални промени и други

Мобилен телефон

Мобилните телефони постоянно са доста покрай нас, до момента в който спим даже са тъкмо над главата ни. Препоръчваме ви да зареждате телефона си надалеч от вас. Тяхното електромагнитно лъчение въздейства най-много отрицателно върху мозъка, очите и нервната ни система. Редуцирайте потреблението му и то най-много преди сън, тъй като точно в това се корени безсънието. 
 Изхвърлете тези ПРЕДМЕТИ, в случай че желаете да имате КЪСМЕТ Изхвърлете тези ПРЕДМЕТИ, в случай че желаете да имате КЪСМЕТ
Във всеки един дом могат да бъдат открити предмети, способни да прогонят щастието и шанса. Никой не се замисля за тях, само че те в действителност...

Прахосмукачка

Прахосмукачката стартира да излъчва доста мощни електромагнитни талази чак след най-малко двучасова приложимост и е рискова единствено в тези случаи. Надали ви се постанова да почиствате толкоз дълго с нея, само че е значимо да сте наясно и с това.

Енергоспестяващи лампи

Енергоспестяващите лампи основават електромагнитно и ултравиолетово излъчване, а учените удостоверяват, че продължителното излагане на такава светлина е фототоксично, вследствие на което може да се доближи до нарушавания при зрението и ретината.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР