Технологии Новият Android ще пази личните данни по-добре Мобилната операционна

...
Технологии Новият Android ще пази личните данни по-добре Мобилната операционна
Коментари Харесай

Новият Android ще пази личните данни по-добре

Технологии Новият Android ще пази персоналните данни по-добре Мобилната операционна система получава повече функционалности за деловитост и отбрана  Мартин Дешев 8 май 2019, 07:15  Новият Android ще пази персоналните данни по-добре Източник: Getty Images
овото потомство на Android ще заложи повече на отбраната на персоналните данни на потребителите и практичността. Гугъл показа повече детайлности за Android Q по време на конференцията си Гугъл I/O.

Пазарът на смарт телефони най-зле от 5 години насам

Android Q ще се постарае да даде на потребителите повече надзор и сигурност на данните им. Ще има 50 нови функционалности и настройки, които потребителите ще могат да персонализират съгласно своите стремежи. Сред тях е опция да се лимитира потреблението на GPS локализацията единствено от определеното от потребителя приложение без значение какъв брой други стратегии също желаят достъп до функционалността в дадения миг.

Браузърът Internet Explorer се завръща и има за какво

Правилно ли зареждаме батерията на смарт телефона си

Освен това Android Q ще уведомява потребителите, когато някое приложение се пробва да запише тяхното местонахождение. Ще има и нови настройки, които да лимитират достъпа на приложения до друга информация в и за устройството, в това число неговия идентификационен номер.

Ще се увеличи и сигурността посредством Project Machine. Тя ще разреши на Android да се ъпдейтва не през производителите и операторите, а непосредствено през Гугъл Play Store. Тази функционалност обаче ще може да се употребява единствено за инсталиране на ъпдейти за сигурността. Функцията ще се предлага единствено за Android Q и няма да може да бъде добавена към по-старите версии на платформата.

От позиция на деловитост, Android Q ще предлага нов мрачен режим на интерфейса. Той ще може да се задейства с едно натискане на бутон, както и ще се пуска автоматизирано, когато батерията падне под избран % или когато се включи режим за икономисване на сила.

Дойде ли краят на сгъваемите телефони още в този момент

Друга оригиналност е функционалността Live Caption. Тя ще разреши на потребителите да виждат надписи на казаното във видеоклип или аудио запис в действително време. Системата употребява машинно образование и ресурсите на самото устройство, като не е нужна връзка с интернет. Функцията ще е налична във всички приложения. За начало Live Caption ще работи единствено с британски език.

Android Q ще предложи и нов режим за централизация. Неговата концепция е, че ще разрешава на потребителя да стопира и блокира разнообразни вести, позвънявания и други неща, които той счита за разсейващи, само че значими контакти и писма, които са авансово избрани от потребителя, ще бъдат допускани. За родителите ще има и повече системи за надзор, в това число и опция те да виждат по какъв начин децата им употребяват своите Android устройства през персоналните си устройства.

Ново потомство чипове усъвършенства смарт телефоните

Държим ли бъдещето в ръцете си с Huawei Mate X

Гугъл не заяви по кое време Android Q ще е изцяло подготвен. Традицията демонстрира, че това ще се случи към края на лятото, а първите устройства с новата платформа може да са на пазара през есента.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Мартин Дешев Гугъл Android Android Q мобилна платформа програмен продукт киберсигурност
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР