Технологичният прогрес от последните няколко десетилетия промени изцяло живота в

...
Технологичният прогрес от последните няколко десетилетия промени изцяло живота в
Коментари Харесай

Как криптовалутите могат да променят световната икономика?

Технологичният напредък от последните няколко десетилетия промени напълно живота в световен мащаб. Финансовият бранш се развива непрекъснато, а опциите и провокациите пред него не стопират да се усилват. Факт е, че криптовалутите към този момент оказват своето въздействие върху стопанската система. И това се случва, макар че към момента няма единна рамка за регулацията им, която да е призната от всички страни по света
Какво съставляват криптовалутите?
Нека първо да дефинираме какво съставляват криптовалутите. Това са цифрови или виртуални валути, които употребяват криптография, с цел да се обезпечи сигурност и надзор върху новите емсии. Криптовалутите оперират въз основата на блокчейн технология, която подсигурява бистрота, сигурност, ограничение на опциите за операции, като включва и запис на преводите. Към най-известните криптовалути спадат биткойн и етериум, чиято стойност се е повишила неведнъж през последните години.

Криптовалутите имат капацитет да трансформират метода, по който обществото преглежда и употребява парите. Те дават достъп до финансови услуги на хора, които преди този момент по разнообразни аргументи са били изключени от обичайна банкова система. Освен това, криптовалутите акцентират значимостта за децентрализация и сигурност в света на финансите, предоставяйки по-голям надзор. Въпреки техническите и регулаторни провокации, криптовалутите не престават да притеглят вниманието на вложители, трейдъри и елементарни консуматори, играейки значима роля в актуалната финансова картина.
Популярност на криптовалутите по света и в България
Ако би трябвало да създадем параленост, то другите страни по света имат друго отношение към криптовалутите. От крайни забрани (Китай, Турция) до приемане на криптовалута за публична валута (Ел Салвадор) - политиките по отношение на криптовалутите доближават до разнообразни крайности. В това отношение Европейски Съюз, включително и България, заемат по-либерална позиция, а ползата към търговията с криптовалути непрекъснато пораства.

В Европейски Съюз към момента липсва, въпреки съюзът да поставя много старания в тази посока. Към момента обаче към момента другите страни се водят от вътрешните си законови рамки. Въпреки това известността на криптовалутите в Европа нараства, като някои страни имат към този момент въведена правна уредба за тях. Швейцария се отличава с удобна регулаторна среда, а Португалия и Малта основават благонадеждни условия за вложения. Естония пък е пионер в легализирането на действия, свързани с криптовалути и имплементирането на блокчейн технологии в най-различни сфери от публичния живот.

Друг забавен образец е Гибралтар, където криптоборсите са легални и действат в строго дефинирана регулаторна рамка. В България, макар неналичието на експлицитна правна регулация, криптовалутите се одобряват като финансов актив. Популярността им е дотолкоз огромна, че подрежда страната ни в топ позициите по вложения в криптовалути.
Как криптовалутите трансформират международната стопанска система?
Криптовалутите вземат решение редица проблеми в международната стопанска система и облекчават всекидневието на потребителите. Първото доста предимство е във връзка с финансовите услуги, които стават налични за хора, които преди не са могли да ги употребяват. Това е изключително значимо в области, където липсва банкова инфраструктура. Криптовалутите демократизират финансовите услуги, като отварят и нови благоприятни условия ш за вложения и разплащания.

Освен това, криптовалутите дават независимост на потребителите да ръководят своите активи, без да зависят от медиатори като банки, както и да не се преценяват с техните ограничавания. Те разрешават директни, бързи и ниски по разноски преводи, без значение от географското състояние, което усъвършенства успеваемостта на финансовите интервенции. Избягването на обичайните банкови системи и непрекъснатият напредък на международната инфлация стимулират вложителите да се обръщат от ден на ден към криптовалутите. В тях те виждат средство за отбрана на цената на своите активи.

Криптовалутите способстват за повишение на финансовата просветеност, като притеглят внимание и интерес към финансовите принадлежности и финансовата терминология. Този развой усъвършенства разбирането на хората за личните им финанси и присъединяване им в международната стопанска система.

пък, която стои зад множеството криптовалути, дава благоприятни условия за нововъведения в разнообразни браншове на стопанската система. Освен това тя обезпечава високо равнище на сигурност и бистрота при осъществяването на преводи. Трансакциите с криптовалути се записват в неизтриваем блокчейн, който прави манипулирането на данни извънредно мъчно. Това може да докара до по-голямо доверие във финансовата система и понижаване на риска от измами. Освен това блокчейн технологиите предизвикват развиването на нови бизнес модели.

Някои криптовалути, като да вземем за пример биткойн, понижават броя на новите единици, което ги прави привлекателни за вложителите. Те могат да предложат отлична опция на обичайните валути и по този метод да оказват помощ в битката с инфлацията.
Заключение
Криптовалутите безспорно дават обилни изгоди за ръководство на бизнеса, променяйки обичайните управнически процеси в светлината на цифровата епоха. Въпреки че се сблъскват с провокации, като страха от новаторските решения и неустойчивост, те от ден на ден стават част от всекидневието на хората. Интеграцията на криптовалути във към този момент одобрени финансови принадлежности като дебитни и кредитни карти също поддържа удобството и приемането им от необятната общност. Категорично може да се заключи, че криптовалутите имат капацитета да дават центрирано потребителско новаторско решение за голям брой проблеми в международната стопанска система.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР