Технологичният милиардер Илон Мъск заяви, че неговата компания Neuralink успешно

...
Технологичният милиардер Илон Мъск заяви, че неговата компания Neuralink успешно
Коментари Харесай

Компанията на Илон Мъск имплатира мозъчен чип в човек за първи път

Технологичният милиардер Илон Мъск съобщи, че неговата компания Neuralink сполучливо е вградила един от своите безжични мозъчни чипове в човек за първи път.

Първоначалните резултати откриват обещаващи невронни пикове или нервни импулси и пациентът се възвръща добре, сподели той. Целта на компанията е да свърже човешкия мозък с компютрите и споделя, че желае да помогне за справяне със комплицирани неврологични положения.

Редица конкурентни компании към този момент са вградили сходни устройства.

Компанията на господин Мъск получи позволение да тества чипа върху хора от FDA през май, сериозен крайъгълен камък след предходни битки за приемане на утвърждение.

Това даде зелена светлина за началото на шестгодишното изследване, по време на което робот се употребява за хирургично слагане на 64 гъвкави влакна, по-тънки от човешки косъм, върху част от мозъка, която управлява „ желанието за придвижване “, съгласно Neuralink.

Компанията споделя, че тези влакна разрешават на нейния пробен имплант - захранван от батерия, която може да се зарежда безжично - да записва и предава безжично мозъчни сигнали към приложение, което декодира по какъв начин индивидът има намерение да се движи.

Публикувайки в X, обществената медийна платформа, която има, която преди беше известна като Twitter, господин Мъск сподели, че първият артикул на Neuralink ще се споделя Telepathy.

Telepathy, сподели той, би разрешила „ надзор на вашия телефон или компютър, а посредством тях съвсем всяко устройство, единствено посредством мислене “.

„ Първоначалните консуматори ще бъдат тези, които са изгубили потреблението на крайниците си “, продължи той.

Позовавайки се на починалия английски академик, който е имал заболяване на моторните неврони, той добави: „ Представете си, че Стивън Хокинг можеше да комуникира по-бързо от бърза машинописка или аукционер. Това е задачата. “

Въпреки че присъединяване на господин Мъск покачва репутацията на Neuralink, той се изправя против противници, някои от които имат опит отпреди две десетилетия. Базираната в Юта Blackrock Neurotech вгради първия си от многото интерфейси мозък-компютър през 2004 година

Precision Neuroscience, основана от съосновател на Neuralink, също има за цел да помогне на хора с парализа. И неговият имплант наподобява на доста фино парче лента, което се намира на повърхността на мозъка и може да бъде вградено посредством " черепен микропрорез ", което съгласно него е доста по-проста процедура.

Съществуващите устройства също са генерирали резултати. В две обособени скорошни научни проучвания в Съединени американски щати имплантите са употребявани за наблюдаване на мозъчната интензивност, когато човек се пробва да приказва, което по-късно може да бъде декодирано, с цел да му помогне да поддържа връзка.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР