Tехнологичният лидер на турската автомобилна индустрия Ford Otosan обяви, че

...
Tехнологичният лидер на турската автомобилна индустрия Ford Otosan обяви, че
Коментари Харесай

След като инвестира близо 500 млн. евро и разкри 1300 работни места: Турски автомобилен гигант започва производството ванове в Румъния

Tехнологичният водач на турската автомобилна промишленост Ford Otosan разгласи, че производството на ван Courier следва да започва този месец във фабриката на компанията в Крайова, Южна Румъния.

Очаква се, първите бройки Courier, създадени в Румъния да бъдат доставени до края на годината, пише .

По-рано тази година стана ясно, че в новия цех за транспортни средства и мотори в Крайова ще бъдат основани 1300 нови работни места.

Новите работни места са нужни за подкрепяне на бъдещото развиване на производството на Ford Otosan в румънския град. Производственият потенциал ще се усили от 250 000 автомобила годишно до 272 000 автомобила годишно.

Фабриката на Ford Otosan Craiova ще създава новото потомство Courier (във разновидности Transit и Tourneo), които ще влязат в произвеждане през 2023 година, всяка с изцяло електрическа версия през 2024 година Също по този начин моделът Puma, най-продаваният лек автомобил на Ford в Европа, ще се възползва от изцяло електрическа версия през 2024 година, която ще се създава във фабриката в Румъния.
 Ford Otosan дава обещание вложения от €490 милиона в Румъния
Ford Otosan дава обещание вложения от €490 милиона в Румъния

Компанията приключи придобиването на завода на Ford в северната ни съседка

За да поддържа стартирането на идващото потомство на модела Courier и инженерните процеси на този модел, Ford Otosan разгласи предходната година инвестиция от 490 милиона евро във фабриката в Крайова, която ще бъде осъществена сред 2022 и 2024 година

През юли 2022 г. Ford публично трансферира собствеността на румънския си цех в Крайова на Ford Otosan, с цел да форсира трансформацията към напълно електрическо бъдеще в Европа. 

Основана през 1959 година, Ford Otosan (Ford Otomotiv Sanayi A.Ş.) е обществено търгувана компания (публично дружество), в която Ford Motor Company и " Коч Холдинг "  притежават равни дялове. Компанията е втората по величина индустриална организация в Турция, най-ценната автомобилна компания, листвана на Истанбулската фондова борса (Borsa İstanbul). Ford Otosan работи в 4 съществени центъра, както следва: фабриките в Коджаели и Ескишехир (Турция), фабриката в Крайова (Румъния) и Центърът за проучване и дизайн в Истанбул (Турция) и има над 20 000 чиновници. Ford Otosan е най-големият производител на търговски транспортни средства за Ford в Европа, кадърен да проектира, създава и тества изцяло транспортно средство, в това число неговия мотор, от нулата до краен артикул, написа.
 Ван Courier
Източник:

Ван Courier
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР