Технологичният гигант Tencent разкри плановете си за строеж на град

...
Технологичният гигант Tencent разкри плановете си за строеж на град
Коментари Харесай

Tencent строи град на бъдещето с размерите на Монако

Технологичният колос Tencent разкри проектите си за градеж на град на бъдещето с размерите на Монако в китайската провинция Гуандун, съобщи CNN.

„ Нет Сити “ ще се простира на 2 млн. квадратни метра и ще приоритизира придвижването на пешеходци, зелените пространства и самостоятелните транспортни средства. До него ще се стига по мостове от град Шънджън, както и посредством ферибот и метро, а потенциалът му е почти 80 хиляди души.

Градът ще разполага с всички нужни улеснения – магазини, учебни заведения, аптеки, паркове, обекти за развлечение и други. Ще бъдат привлечени и компании, които да обезпечат работа на жителите.

Дизайнерите от американската компания NBBJ са пробвали да редуцират оптимално отрицателния резултат на колите от околната среда, премахвайки ги „ оттова, където не е нужно да бъдат “. Във всеки квартал за публичния превоз, велосипедите и самостоятелните коли е обезпечен „ зелен кулоар “, по който да минават. Планът цели да предложи така наречен „ взаимосвързана, насочена към индивида органична система “.

„ Традиционните градове са доста изолирани, даже най-гъстите, където има повече взаимоотношение и разбъркване. Това, което може да се случи в този момент, е линиите сред работа и развлечение да се размият и да се внесе повече интеракция сред другите елементи на живота “, счита Джонатан Уорд, дизайнер от NBBJ.

Предвидени са и екологични решения, като да вземем за пример монтирането на слънчеви панели върху постройките, както и система за преправяне на вода, тъй че да се употребява наново.

Tencent не е единствената частна компания, която строи град на бъдещето. По-рано тази година Toyota разкри, че строи подобен в подножието на планината Фуджи, където ще тества смарт технологии и живот, подпомаган от роботи, а дъщерната компания на Alphabet, Sidewalk Labs, работеше по построяването на футуристичния квартал „ Куейсайд “ в канадския град Торонто, само че се отхвърли, откакто пандемията от новия ковид провокира „ икономическа неустановеност “ в осъществяването на плана.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР