Технологичният гигант Samsung обяви, че от утре пуска на пазара

...
Технологичният гигант Samsung обяви, че от утре пуска на пазара
Коментари Харесай

Samsung стартира продажбите на сгъваемия Galaxy Fold

Технологичният колос Samsung разгласи, че от на следващия ден пуска на пазара първия си сгъваем смарт телефон, откакто преди месеци проблеми с екрана на устройството принудиха компанията да отсрочи лансирането му, представена от Българска телеграфна агенция.

Най-големият производител на смарт телефони създава Galaxy Fold близо осем години, само че се наложи да забави стартирането му през април, откакто хора, пишещи първите мнения за устройството, осведомиха за проблеми с екрана единствено след няколко дни прилагане.

Случилото се бе сериозен удар за Samsung , който се надяваше да даде подтик на продажбите на скъпите си телефони с новото устройство за 2000 $. Печалбите на компанията понижават през последните години поради по-слабия пазар и мощната конкуренция от Китай.

След месеци " доизпипване " на Galaxy Fold, който е квалифициран за работа с високоскоростната телекомуникационна мрежа 5G в някои страни, Samsung обяви, че пуска на следващия ден смарт телефона си в Южна Корея, а по-късно и на други пазари, измежду които Съединени американски щати, Германия и Франция.

Компанията ще предложи също по този начин стратегия за ползващитеGalaxy Fold, съгласно която Samsung ще поеме 70 % от цената на поправката на екран еднократно в границите на една година прилагане на устройството.

Galaxy Fold бе необятно рекламиран като първия в света сгъваем смарт телефон. Конкуренти като китайския Huawei бързат да пуснат сходни устройства на пазара.

В исторически проект Samsung е имал няколко проблеми със свои артикули, като най-значимият беше световното евакуиране на Galaxy Note 7 през 2016 година поради самозапалване на батериите. От това репутацията на софтуерния колос съществено пострада.

Компанията също по този начин е наранена от комерсиалната война сред Япония и Южна Корея, подбудена от разногласия, датиращи от Втората международна война.

В резултат Токио наложи през юли ограничавания за експорт, който е решителен за южнокорейските софтуерни компании. Заместник-председателя на компанията Ли Джае-йон, който дефинира обстановката като рецесия, посети Токио, с цел да обезпечи нужните материали.

Според анализатори комерсиалният спор ще засегне доставката на артикули на Samsung , измежду които и Galaxy Fold, защото компанията разчита на артикули, създавани от японската Сумитомо Sumitomo Chemical.

Освен това още веднъж се гледа дело против Ли Джае-йон. То е обвързвано с ролята му в огромен корупционен скандал, който докара до свалянето от власт на някогашната президентка Пак Гън-хе.

Според анализатори решението може да се окаже съществено предизвикателство за Samsung .
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР