Технологичният гигант Microsoft откри първия си в Централна и Източна

...
Технологичният гигант Microsoft откри първия си в Централна и Източна
Коментари Харесай

Инвестиция за $1 млрд. направи Microsoft в Полша

Технологичният колос Microsoft откри първия си в Централна и Източна Европа център за облачна обработка на данни. Той се намира във Варшава, Полша и се състои от три самостоятелни местоположения към столицата, оповестиха от компанията в изказване, представено от международните организации.

Облачният хъб край Варшава е част от плануваните вложения на Microsoft в Полша в размер на $1 милиард
От Microsoft оповестиха, че ще дадат на бизнеса в региона на ЦИЕ „ бърз и благонадежден достъп до облачни услуги, ускорявайки цифровизацията на стопанската система и укрепвайки устойчивостта и сигурността на данните “.

„ Войната в Украйна ни оказа помощ да осъзнаем какъв брой значима е киберсигурността и отбраната против потока от подправени вести и пропагандни трикове, в които Русия превъзхожда “, съобщи пред локалните медии по време на откриването на центъра министър председателят на Полша Матеуш Моравецки. На събитието присъстваше и президента на Microsoft за Европа, Близкия изток и Африка – Ралф Хауптер.

Всяка от трите местоположения на новия Център край Варшава ще разполага с най-малко един център за предпазване и обработка на данни

Центърът е построен в сходство с ограничаващите разпореждания на Полша за предпазване на данни. Страната е измежду страните с най-голямо IT наличие в публичната си сфера, като доста услуги са налични онлайн. А новата огромна инвестиция в центровете за данни идва „ в отговор на възходящото търсене на високопроизводителни калкулации и бърз и благонадежден достъп до облачните услуги на Microsoft “, излиза наяве от изказването на Microsoft.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР