Технологичният гигант Microsoft обяви представянето на нови AI инструменти за

...
Технологичният гигант Microsoft обяви представянето на нови AI инструменти за
Коментари Харесай

Microsoft ще пусне нови AI технологии за компютрите и облака

Технологичният колос Microsoft разгласи представянето на нови AI принадлежности за потребление в персоналните компютри (PC) и в облака. Това ще се случи по време на годишната конференция на компанията, наречена Build Microsoft през май.

През януари основният изпълнителен шеф на Microsoft Сатя Надела сподели на вложителите, че AI тази година ще бъде в центъра на развиването на компанията. Съответните цели са отразени и в графика на майската конференция на Microsoft. В същото време, към момента не е разкрито кои функционалности ще бъдат показани пред обществеността.

Microsoft има за цел да продължи тази наклонност, като пусне нови AI функционалности за разработчиците. Компанията означи забележителен растеж на приходите от клиенти, употребяващи AI моделите в обществения облак Azure.

Съобщението на Microsoft пристигна в същия ден, когато бяха пуснати и обновените версии на AI моделите, създадени от Гугъл, Mistral и OpenAI на Сам Алтман.

Очаква се изкуственият разсъдък да бъде главен детайл от развиването, защото се употребява на от ден на ден работни места. За ИТ организациите изкуственият разсъдък ще се трансформира в главен източник на бъдещи доходи. Между 2023 година и 2030 година се чака световният пазар на изкуствен интелект да пораства с ритъм от 37,3% годишно.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР