Технологичният гигант Майкрософт и американското министерство на правосъдието съобщиха вчера,

...
Технологичният гигант Майкрософт и американското министерство на правосъдието съобщиха вчера,
Коментари Харесай

Министерството на правосъдието на САЩ и „Майкрософт“ иззеха уебсайтове, свързани с руски хакери

Технологичният колос " Майкрософт " и американското министерство на правораздаването оповестиха през вчерашния ден, че са иззели повече от 100 уеб страницата, за които се счита, че са били употребявани от съветски хакери за осъществяване на компютърни измами и злоупотреби в Съединени американски щати, съобщи ДПА.

Между януари 2023 година и август 2024 година компанията " Майкрософт " е открила, че група с кодово име " Стар близърд " (Star Blizzard) се е насочила към над 30 цивилен структури и организации, в това число публицисти, мозъчни тръстове и неправителствени организации, се споделя в взаимно изказване.

" Руското държавно управление е управлявало тази скица, с цел да открадне сензитивна по естество информация от американците, като е употребило видимо законни имейл сметки, с цел да измами жертвите да разкрият данните за достъп до техните сметки ", съобщи заместник-главният прокурор Лиза Монако.

Според " Майкрософт " групата " Стар близърд " е била " упорита ".

" Те усърдно проучваха целите си и се представяха за доверени контакти, с цел да реализиран своите цели ", съобщи компанията.

" Майкрософт " и преди е предупреждавала, че съветски сътрудници се пробват да повлияят на президентските избори в Съединени американски щати през ноември, отбелязва ДПА.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР