Технологичният гигант Google наскоро разкри плановете си за изграждането на

...
Технологичният гигант Google наскоро разкри плановете си за изграждането на
Коментари Харесай

Огромният супермодерен кампус, който смята да построи Google

Технологичният колос Гугъл неотдавна разкри проектите си за построяването на огромен нов кампус в Сънивейл, Калифорния, единствено на няколко километра от главното седалище на компанията в Маунтин Вю.

Компанията счита да построи 2 огромни " зелени " здания с обща повърхност от 97 000 кв. м., които могат да поберат до 4500 чиновници на Гугъл. Проектът включва и 2085 паркоместа.

 Снимка 331211
Източник:

Предложенията на Гугъл за новия кампус включват полегати външни пътеки, които разрешават на чиновниците да се движат сред всеки от петте етажа на постройката.

Строителството ще се реализира в Мофет парк и ще означи настоящите старания на Гугъл да трансформира Сънивейл в по-голям център за бизнеса си. През 2017 година е изкупила към 50 парцела в региона на обща стойност над 1 милиарда $.

 Снимка 331212
Източник:

Технологичният колос назовава плана " Карибите ", тъй като една от постройките е ситуирана на Карибския път и е част от по-широката визия за Сънивейл, която включва жилищно настаняване на чиновниците.

" Жилищата и превоза са две големи проблеми за Силициевата долината като цяло и са големи проблеми за Гугъл ", сподели световният началник на Гугъл за недвижими парцели Марк Голан пред The ​​Mercury News.

 Снимка 331213
Източник:

" Един от най-хубавите способи за справяне с това е основаването на общности със смесено предопределение, които разрешават на хората да живеят покрай мястото, където работят. Това е причина за основаването на витална общественост, а оказва помощ и за превозването ", уточни Голан.

Мениджърите има защо да мислят, защото компанията-майкана Google- Alphabet има над 78 000 чиновници, съгласно формалните й данни.

Карибският комплекс Гугъл ще отвори най-рано през 2021 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР