Технологичният гигант Apple може да пусне на пазара първият си

...
Технологичният гигант Apple може да пусне на пазара първият си
Коментари Харесай

Apple се надява да пусне автономен автомобил на пазара до 2025 г.

Технологичният колос Apple може да пусне на пазара първият си електромобил още през 2025 година, като планът към този момент е пренасочен към подобен с благоприятни условия за изцяло самостоятелно шофиране, съобщи Ройтерс, базирайки се на информация на Блумбург.

На фона на новината акциите на производителя на iPhone нарастнаха с 2,85% до нов рекорден връх.

Според източници на Блумбърг в визиите на Apple идеалният автомобил няма да има волан и педали, а интериорът му ще бъде планиран за шофиране без присъединяване на пътуващите.

Автомобилните старания на компанията, известни като Project Titan, се развиват неравномерно от 2014 година, когато Apple за първи път стартира да проектира транспортно средство от нулата.

Търсенето на електрически транспортни средства набъбна доста напоследък, защото страните и клиентите обръщат от ден на ден внимание на климата и околната среда. Това способства за скок на пазарната оценка на Tesla до над 1 трлн. $ и за страховит борсов дебют на стартъпа Rivian, който закупи капитализация от над 100 милиарда $ дни след първичното си обществено предложение.

„ Въпросът е по кое време, а не дали “, разяснява анализаторът на Wedbush Дан Айвс, като добави, че вероятността Apple да показа личен автомобил до 2025 година е 60-65%.

От репортажа на Блумбърг обаче излиза наяве, че някои хора, работещи по плана, са скептично настроени във връзка с този график, даже с реализиран наскоро прогрес, който включва главната система за независимо ръководство на автомобила, процесорни чипове и усъвършенствани датчици. Apple отхвърли да разяснява информацията.

Ройтерс заяви през декември, че Apple си е сложила за цел стартиране на пазара на лично транспортно средство през 2024 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР