Технологичният гигант Амазон е нарушил незаконно конкуренцията на онлайн пазарите

...
Технологичният гигант Амазон е нарушил незаконно конкуренцията на онлайн пазарите
Коментари Харесай

Брюксел уличи Амазон в нарушаване на конкуренцията онлайн пазара

Технологичният колос " Амазон " е нарушил нелегално конкуренцията на онлайн пазарите на дребно, заяви във вторник Европейската комисия. Брюксел изпрати до компанията възраженията по отношение на потреблението на " чувствителни " данни на продавачи от трети страни и откри следствие на нейните бизнес практики в региона на електронната търговия, заяви еврокомисарят по конкуренцията Маргарете Вестагер, потвърждавайки по този метод информация на " Файнешъл таймс " от по-рано денем.

За да се стигне до този извод, Европейска комисия е анализирала към 80 милиона транзакции и 100 милиона продуктови листи на пазарите на компанията в Европейски Съюз, показващи, че " в действително време систематично се подават в логаритмите на Amazon " доста подробни данни ", съгласно които компанията основава своите бизнес решения, изключително във връзка с нейните продажби на артикули.

“Амазон” би трябвало да отговори на изказването през идващите седмици, добави еврокомисарят по конкуренцията.

Брюксел стартира да изследва Amazon през 2018 година и се концентрира върху двойствената роля на компанията като платформа за онлайн пазар и в същото време като търговец на дребно.

В допълнение към продажбата на лични артикули, американската компания разрешава на търговци на дребно да продават техни артикули посредством нейния уебсайт. Миналата година повече от половината продукти, продадени в Amazon по целия свят, бяха от външни търговци (търговци от трети страни).
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР