Технологичният блогър Зак Нелсън започна да изучава дизайна на Samsung

...
Технологичният блогър Зак Нелсън започна да изучава дизайна на Samsung
Коментари Харесай

Идиот стопи Galaxy S24 Ultra, за да оцени качеството на титановия корпус

Технологичният блогър Зак Нелсън стартира да учи дизайна на Samsung Galaxy S24 Ultra по доста необикновен метод. За да оцени количеството и качеството на титана в корпуса на устройството, създателят на YouTube канала JerryRigEverything го разглоби и даже го тества в топилна пещ, след което съпостави състава на метала с материала, употребен при производството на новия iPhone.

Първото нещо, което направи Нелсън, беше да разглоби устройството, като обърна особено внимание на неговия дизайн. Както се оказва, сред вътрешната рамка и титановите рамки има пласт пластмаса. Той разрешава на антените на смарт телефона да одобряват по-добре сигнала и в това време служи като част от носещата структура.

След довеждане докрай на разглобяването блогърът проучва корпуса на смарт телефона благодарение на специфичен скенер. Както се оказва, по-голямата част от рамката на Galaxy S24 Ultra е направена от алуминиева сплав клас 6061. Тя е класифицирана като сплав с общо предопределение и съгласно спецификацията се състои от 95% алуминий, заздравен със силиций и магнезий.

Външната рамка, сходно на iPhone, е направена от тънки титанови плочи. Но те не са свързани непосредствено с алуминия, а са слепени в пластмаса благодарение на специфични крепежни детайли. Нелсън означи, че този способ е по-различен от този, употребен в iPhone 15 Pro Max (където алуминият и титанът са компактно „ запоени “ заедно).

Анализът сподели, че рамките на S24 Ultra са направени от исполин клас 2 - това е " съвсем чист " метал (99%), а не сплав. За съпоставяне, iPhone 15 Pro Max употребява исполин Grade 5 (90% исполин, 6% алуминий и 4% ванадий). За да ревизира най-сетне „ достоверността “ на метала, блогърът нагрява корпуса на смарт телефона в тигел - вследствие на това алуминият се разтапя, само че титановите вложки резервират формата си.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР