Технологичните гиганти Apple и Amazon се готвят да инвестират в

...
Технологичните гиганти Apple и Amazon се готвят да инвестират в
Коментари Харесай

Apple и Amazon довеждат високите технологии в Саудитска Арабия

Технологичните колоси Apple и Amazon се готвят да влагат в Саудитска Арабия. Двете компании са в напреднали договаряния с управляващите в Рияд, уточнявайки параметрите на бъдещите инвестиции, оповестява Reuters.

Apple и Amazon към този момент продават продуктите си в кралството посредством трети лица, само че и те, и другите международни софтуерни колоси към момента нямат директно наличие в близкоизточната страна.

Преговорите сред Apple и управляващите в Рияд би трябвало да приключат сполучливо през февруари 2018 година, а първият магазин за търговия на дребно се чака да отвори порти през 2019 година

Разговорите с Amazon са на по-ранен стадий и към момента не е избрана съответна дата за капиталовите проекти, оповестяват източници на организацията.

Компанията на Джеф Безос договаря посредством облачния й бизнес Amazon Web Services. Евентуалното й включване ще ускори конкуренция на саудитския пазар, който сега е доминиран от по-малки локални снабдители като STC и Mobily.

" Навлизането на Amazon на саудитския пазар ще бъде мотор на сериозна смяна ", сподели Сам Блатейс, който оглавява основаната в Дубай софтуерна консултска компания MENA Catalysts.

Включването на двата софтуерни колоса добавя промените на амбициозния принц Мохамед и дава опция на фирмите да стъпят на млад и относително богат пазар, който към този момент се гордее с едни от най-високите равнища на приложимост на интернет и смарт телефони в света.

Около 70% от популацията в кралството е под 30 години и постоянно е залепено за обществени медии.

Apple е втората най-продавана марка смарт телефони в Саудитска Арабия след Samsung. Amazon пък продава продуктите си посредством дубайския онлайн търговец Souq.com, който закупи по-рано през 2017 година

" Много софтуерни мултинационални компании в Саудитска Арабия са или продавачи на саудитското държавно управление, или в тази ситуация на Uber, са се възползвали от забележителна саудитска инвестиция ", показва Блатейс.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР