Технологичната безработица в развлекателната индустрия в САЩ все повече се

...
Технологичната безработица в развлекателната индустрия в САЩ все повече се
Коментари Харесай

Робот налива питиета в бар в Лас Вегас

Технологичната безработица в развлекателната промишленост в Съединени американски щати от ден на ден се ускорява. Изследване демонстрира, че огромна част от чиновниците в Лас Вегас към този момент са роботи. Затова е значимо да се прегледа този проблем, какво се случва на терен и по какъв начин локалните общности стартират да се оправят с проблемите, тъй като те ги разпознават точно като проблеми. Това разяснява в предаването " Сценарий от бъдещето " на Радио " Фокус " с водещ Ива Дойчинова футурологът доцент доктор Мариана Тодорова.

Интересен образец в това отношение е разказан в публикация за роботизирането на живота в Лас Вегас: барман изкуствен интелект The Tipsy Robot, който налива напитки и даже се пробва да прави коктейли. И към този момент има  асистент бармани хора на същинските роботи: Сабрина Бергман помощник на The Tipsy Robot в бар " Планета Холивуд “ на улица в Лас Вегас, която дава изявление в тази публикация, и споделя, че в действителност нейната работа е да го подкрепя, защото той към момента не е акуратен. Тя споделя, че доста постоянно той изпуска чаши, също по този начин не налива точно напитки, и даже има дни, в които барът е на загуба, тъй като към момента той не съумява да свърши по най-хубавия най-благоприятен метод работата си. Но самата тя споделя, че не се тормози, че ще бъде напълно сменена, тъй като доста хора в действителност търсят персоналния контакт. Гостите на заведението са най-вече представители на поколението Z и Алфа, които се привикнали с новите технологии и одобряват това като атракция, само че представителите на по-възрастното потомство са леко смутени и споделят, че избират да бъдат обслужвани от същински хора. Това пък дава мотив на синдикатите в този щат да се задействат и да стартират да организират борба. Най-големия профсъюз в Невада е Кулинарния съюз. При тях членуват 60 хиляди служащи в областта на услугите и хотелиерството, и те считат, че е време за борба. Имат добър казус и добра процедура от 2018 година, когато те са съумели да извоюват в договорите на своите членове да участват това, че всеки има право на шестмесечно предизвестие, че ще се вкара нова технология и чиновниците имат право на гратисен интервал да се научат и квалифицират по какъв начин да работят с нея. И в действителност в този момент Кулинарният съюз търсят формулата, която да удовлетвори ползите на всички. Те споделят, че нямат никакво подозрение, че всичко, което може да е по-ефективно, по стопански преференциално и по-рентабилно ще се автоматизира, роботизира и ще се вкара изкуствен интелект, само че търсят метод по какъв начин въпреки всичко да запазят тези работни места и оферират съдействие, както в тази ситуация с индивида и робота барман, само че няма гаранция, че това съдействие ще бъде следено на всички места.

" Положителна вест за България е, - разяснява доцент Мариана Тодорова, - че се приготвя подобен документ от КНСБ и Тристранния съвет, в който се разяснява навлизането на изкуствен интелект, правата само че платформените служащи и в действителност дали учителят ще има основната роля да дефинира по какъв начин да се организират образователните занятия и дали изкуственият разсъдък в действителност може да участва или към момента може да остане на назад във времето. “ Но тази субективна преценка за образованието не е напълно съответно, счита още тя, и обосновава мнението си с това, че светът се движи с друга скорост и логичност, изкуственият разсъдък към този момент е преобладаващ детайл в образованието в Америка. " Не можем да решим да делегираме тези права на учителя, би трябвало централизирано решение по този въпрос “.  

Все по-високо квалифицирани специалности биват застрашени от софтуерната гражданска война и потреблението на изкуствения разсъдък. " Това демонстрира контраста в уменията и в това, че от време на време една висококвалифицирана работа е завладяна толкоз бързо от изкуствен интелект, че спасението е в нискоквалифицирана работа, която към момента не може да се прави от роботи “, счита още  доц. Мариана Тодорова. Застрашените специалности са: компютърни програмисти на ниско равнище, анализатори на данни, графични дизайнери, правните анализатори, видяхме че даже юристи се бяха подвели от прекомерното специализация на ChatGPT3 и бяха възпроизвели неговите халюцинации, анализатори на пазари, финансови съветници, тези които поучават клиентите си за разнообразни услуги и също по този начин на последно място лектори, не приказвам единствено за учители, само че хора, които сервират някакво наличие и тези които ревизират текстовете за неточности. “
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР