Техниките за релаксация могат да влошат симптомите на някои хора,

...
Техниките за релаксация могат да влошат симптомите на някои хора,
Коментари Харесай

Ето защо състоянието на хората с тревожност се влошава, когато се опитат да се отпуснат

Техниките за релаксация могат да влошат признаците на някои хора, страдащи от обезпокоително разстройство или меланхолия поради един привидно контраинтуитивен механизъм за справяне със обстановката, твърди ново проучване.

Хората с тревога ще се опитат да се опълчват на самия развой на разпределяне и ще продължат да се тревожат, с цел да не бъдат сюрпризирани неприятно, в случай че въпреки всичко нещо неприятно се случи. Това е феномен, прочут като „ провокирана от разпределяне тревога “. Хората, които стартират да изпитват тревога от процеса на релаксация, евентуално се опасяват да не се разтревожат в допълнение и по този метод – да изгубят надзор над методите им за справяне с тревогата.

Все едно да страдаш от някаква алергия 365 дни в година. Изведнъж един ден се събуждаш без никакви признаци. Вместо да започнеш да се чувстваш добре и да си признателен, ти започваш да се питаш „ Какво не е наред в този момент? “.

„ Някои хора могат да не престават да изпитват тревога, с цел да попречат на настъпването на по-голяма смяна в това положение. Всъщност обаче е по-добре да оставите тези промени да се случат – споделя Мишел Нюман, една от авторките на проучването. – Колкото повече се противопоставяте на тези промени, толкоз повече осъзнавате, че нямате надзор над тях. По-добре да си позволите да се почувствате отпуснати. “

Установено е, че тревожните разстройства засягат сред 5 и 7% от цялото население и че до 29% от хората страдат от обезпокоително разстройство най-малко един път в живота си.

Източник: Journal of Affective Disorders

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР