Техниките за прочистване на белите дробове могат да бъдат от

...
Техниките за прочистване на белите дробове могат да бъдат от
Коментари Харесай

7 естествени начина за прочистване на белите дробове

Техниките за пречистване на белите дробове могат да бъдат от изгода за хората, които пушат, които са постоянно изложени на замърсяване на въздуха, и тези с хронични болести, които засягат дихателната система, като астма, хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ) и кистозна фиброза .

Вдишването на нечист въздух, цигарен пушек и други отрови могат да увредят белите дробове и даже да причинят здравословни проблеми. Поддържането на здравето на белите дробове е от значително значение за поддържането на здравето на останалата част от тялото.

Според Световната здравна организация (СЗО) излагането на замърсяване на въздуха води до 4,2 милиона смъртни случая в международен мащаб всяка година . Пушенето на цигари е причина за гибелта на един на всеки пет души в Съединените щати.

Здравето на белите дробове е жизненоважно за цялостното здраве на индивида . Белите дробове са самопочистващи се органи, които ще стартират да се лекуват сами, откакто излагането им на замърсители спре, да вземем за пример, когато някой се откаже от пушенето.

След като белите дробове са били изложени на замърсяване като цигарен пушек, гърдите на човек може да се почувстват цялостни, претрупани или възпалени . В белите дробове се събира слуз, с цел да улови микроби и патогени, което способства за това възприятие на тежест.

Хората могат да оказват помощ за изчистването на белите си дробове от слуз и други дразнители посредством характерни способи. Някои от тези способи могат също да отворят дихателните пътища, да подобрят потенциала на белите дробове и да понижат възпалението. Ето методите:

1. Терапия с пара

Терапията с пара включва поемане на водна пара за да се отворят дихателните пътища и да се помогне на слузта да се оттече от белите дробове.

Хората с белодробни болести може да виждат, че признаците им се утежняват при леден или изсъхнал въздух. Такъв климат може да изсуши лигавиците в дихателните пътища и да ограничи притока на кръв.

И противоположното - парата прибавя топлота и влага към въздуха, което може да усъвършенства дишането. Вдишването на водна пара може да обезпечи неотложно облекчение и да помогне на хората да дишат по-лесно.

2. Контролирана кашлица

Кашлицата е методът, по който тялото естествено изхвърля токсините. Контролираната кашлица отстранява непотребната слуз от белите дробове, изпращайки я нагоре през дихателните пътища.

Лекарите предлагат на хората с ХОББ да вършат това упражнение, с цел да почистват белите си дробове.

3. „ Източване “ на слузта от белите дробове

Постуралният дренаж включва лежане в разнообразни позиции за потребление на гравитацията за премахване на слузта от белите дробове. Техниките за постурален дренаж се разграничават според от позицията:

1. По тил: Легнете на пода или на легло. Поставете възглавници под бедрата си, с цел да сте сигурни, че гърдите са по-ниско от бедрата. Бавно вдишайте през носа и издишайте през устата. Всяко издишване би трябвало да е два пъти по-дълго от вдишването (дишане 1:2). Продължете по този начин няколко минути.

2. На една страна: Легнете на една страна, подпирайки главата си на ръка или възглавница. Поставете възглавници под бедрата си. Практикувайте модела на дишане 1:2. Продължете няколко минути. Повторете същото на другата страна.

3. По стомах: Поставете купчина възглавници на пода. Легнете по стомах възглавниците. Не забравяйте да държите бедрата по-високо от гърдите. Сгънете ръцете под главата за опора. Практикувайте модела на дишане 1:2. Продължете няколко минути.

4. Упражнения

Редовните извършения могат да подобрят физическото и психическото здраве на хората и понижават риска от доста здравословни положения, в това число инсулт и сърдечни болести.

Упражненията карат мускулите да работят по-усилено, което усилва скоростта на дишане на тялото, което води до по-голямо доставяне с О2 към мускулите. Упражненията усъвършенстват и кръвообращението.

Тялото ще стартира да се приспособява, с цел да отговори на потребностите от постоянни извършения. Мускулите ще се научат да употребяват кислорода по-ефективно и да създават по-малко въглероден диоксид.

Въпреки че упражненията могат да бъдат по-трудни за хора с хронични белодробни болести, тези хора също могат да се възползват от постоянните извършения. Хората, които имат ХОББ, кистозна фиброза или астма, би трябвало да се съветват с медицински експерт, преди да стартират нов режим на извършения.

5. Зелен чай

Зеленият чай съдържа доста антиоксиданти, които могат да оказват помощ за понижаване на възпалението в белите дробове. Тези съединения могат даже да предпазят белодробната тъкан от нездравословното влияние на вдишването на пушек.

Скорошно изследване, включващо повече от 1000 възрастни в Корея, оповестява, че хората, които пият най-малко 2 чаши зелен чай дневно, имат по-добра белодробна функционалност от тези, които не пият нито един.

6. Противовъзпалителни храни

Възпалението на дихателните пътища може да затрудни дишането и да накара гърдите да се усещат тежки. Яденето на противовъзпалителни храни може да понижи възпалението, с цел да облекчи тези признаци.

Храните, които оказват помощ за битка с възпалението, включват: куркума, зеленолистни, череши, боровинки, маслини, орехи, фасул и леща.

7. Гръдна перкусия

Перкусията е различен ефикасен метод за премахване на непотребната слуз от белите дробове. Медицински експерт ще потупа ритмично гръдната стена с ръка, с цел да измести уловената слуз в белите дробове.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР