Техника, която според информацията, разпространявана в интернет, се използва от

...
Техника, която според информацията, разпространявана в интернет, се използва от
Коментари Харесай

Военна техника, изглежда, може да ви накара да заспите за 120 секунди навсякъде

Техника, която съгласно информацията, популяризирана в интернет, се употребява от военните, с цел да заспят „ на всички места “ в границите на 2 минути, бе забелязана от съвсем всеки един консуматор в обществената мрежа TikTok. Защо не я пробвате и вие?

Тя е показана от фитнес гуруто Джъстин Огустин и може да бъде забелязана във видеото по-долу. Той твърди, че в началото техниката е създадена за водачите на изтребители, които се нуждаят от сън, с цел да бъдат оптимално съсредоточени. Джъстин споделя също по този начин, че този трик разрешава на бойците да заспят на всички места и когато и да е – даже на бойното поле.

Какво съставлява тя?

Първо, отпуснете мускулите на челото си. След това очите, челюстта си. Фокусирайте се върху дишането си. „ А в този момент отпуснете врата и рамената си, уверете си, че рамената ви не са напрегнати “, споделя Джъстин. Дръжте ръцете си покрай тялото и отпуснете и тях.

„ Представете си по какъв начин едно топло чувство минава от главата до петите ви. А в този момент си поемете надълбоко въздух и издишайте постепенно. Отпуснете гръдния си панер, стомаха, бедрата, коленете, краката и стъпалата. “

А в този момент си представете, че това топло чувство минава от сърцето към пръстите на краката ви. Според него в този миг е извънредно значимо да прочистите съзнанието си от всевъзможни стресови мисли. Как изобщо военните да съумяват да създадат това, когато са на бойното поле? Нямаме визия. Според Джъстин обаче можем елементарно да подлъжем съзнанието си, като си представим, че лежим в кану посред езеро със спокойна вода и чисто небе. Или пък че сме легнали в хамак от черен сатен в тъмна стая.

В случай, че се разсеете от прелитащите над окопите патрони, би трябвало просто да си повтаряте думите „ не мисли, не мисли, не мисли “ в продължение на 10 секунди, след което още веднъж да си визиите една от двете спокойни подиуми.

Тази техника, наподобява, е взета от книга, наречена Relax and Win: Championship Performance и оповестена през 1981 година Впоследствие тя е приспособена в изключително известната публикация по тематиката на Medium, написана година по-късно.

Според публикацията 96 % от водачите могат да заспят за 2 минути или по-малко благодарение на тази техника (дори когато са пили кафе или когато в далечината се чуват картечни изстрели). Нейната авторка също по този начин прибавя, че водачите в опита са спели в стол, само че и легло би свършило същата работа.

Е, нищо не пречи да пробвате и вие.

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР