Техническият срив на Търговския регистър е безпрецедентна ситуация. Регистърът винаги

...
Техническият срив на Търговския регистър е безпрецедентна ситуация. Регистърът винаги
Коментари Харесай

Адвокат: Сривът на Търговския регистър е лош сигнал за инвеститорите

Техническият срив на Търговския указател е невиждана обстановка. Регистърът постоянно е имал проблеми в активността си, само че в никакъв случай не е прекъсвал работа за подобен период. Това провокира терзание. Това сподели юрист Трифон Трифонов към Асоциация на индустриалния капитал в България в ефира на БТВ.

„ Не ми се желае да е правилно, че калпави дискове или механически проблем е сринал Търговския указател. Това би посочило, че има незадоволителна положена грижа към застраховане на активността на Търговския указател. В тази база данни се съдържа информацията за всички търговци в България. Затова се надявам организацията да е положила задоволително старания и е направила доста копия и архиви на информацията, която съхранява. Със сигурност тази информация би трябвало да бъде възобновена, само че по кое време и по какъв начин не е ясно “, добави той.

Адвокат Трифонов не позволи да има опция за източване на данни или операции, защото сега няма достъп до системата.

Относно опцията засегнатите да търсят правата си, юристът сподели: „ Тепърва ще се открива дали има загуби. Със сигурност някои търговци ще имат пропуснати изгоди. Нефункционирането на регистъра е несъблюдение по европейското законодателство. Невъзможността на страната да даде тази услуга е нарушение на законодателството. Скептичен съм, обаче дали може да се получи обезщетение. Това е неприятен сигнал за икономическата среда в България и за вложителите. Създава се неустановеност за комерсиалния оборот “, сподели юристът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР