Техническият директор на БФС Георги Иванов изрази съжаление, че фокусът

...
Техническият директор на БФС Георги Иванов изрази съжаление, че фокусът
Коментари Харесай

Шеф на БФС се разкая за погромите в София

Техническият шеф на БФС Георги Иванов изрази страдание, че фокусът от положителната игра на равенството на България 2:2 с Унгария от европейските квалификации е останал на назад във времето поради ексцесиите из София.

“Ние съжаляваме за всичко, което се случи. Даже не можем да се зарадваме на мача, на футболистите, на треньорите и да ги поздравим за положителната и мъжка игра. Това, което се случи, беше нещо което няма нищо общо с футбола. И в последна сметка би трябвало да разберем, че не инцидентно Столична дирекция на вътрешните работи и УЕФА дадоха рекомендация да се играе отвън София. Защото макар всички апели за кротичък протест… хората бяха прави да се играе отвън София ”, съобщи Георги Иванов.

На въпрос дали е наясно против какво е бил митингът, той отговори: “Вижте, аз нямам концепция по какъв начин и за какво тези почитатели го направиха. Ръководството на БФС, без да съм юрист, го избират президентите на клубовете, а не почитателите. За да бъдат толкоз нападателни почитателите, би трябвало да има някаква причина. Организаторите на самия митинг през днешния ден и самите почитатели би трябвало да кажат за какво по този начин нападателен беше през днешния ден. Защото ние нямаме никакъв проблем почитатели да участват на мача. Но не и почитатели, които са толкоз нападателни. Смятате ли, че в случай че тези хора бяха вътре на стадиона, мачът щеше да премине по естествен метод.

Логичното последващо запитване беше какъв брой още националният тим може да се крие и дали предстоят още мачове при закрити порти. “Националният тим не се крие. Ние имаме рекомендация от Столична дирекция на вътрешните работи и от УЕФА. Аз не мога да приказвам от името на цялото управление на БФС. Аз работя от две години и работя единствено за футбол като механически шеф “.

“Дали ще има оставки? Аз съм просто чиновник на БФС. Но за какво хората над мен не подават оставки? Затова ви споделям – президентите на клубовете избират управата. И по тази причина не разбирам за какво почитателите са толкоз нападателни. Всичко това, което се случи през днешния ден, няма нищо общо с футбола. А ние в последната седмица се занимаваме единствено с неща, които са отвън самата игра, която я няма. Питайте уредниците и подстрекателите на митинга за какво това нещо се случи по този метод? И няма смисъл аз повече да ви изяснявам “, приключи Иванов.
А сътрудника му Емил Костадинов обели няколко думи, след което сподели междинен пръст на публицистите.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР