Техническият директор на БФС Георги Иванов-Гонзо беше много емоционален след

...
Техническият директор на БФС Георги Иванов-Гонзо беше много емоционален след
Коментари Харесай

Гонзо се разбесня след болезнения мач срещу Сърбия

Техническият шеф на БФС Георги Иванов-Гонзо беше доста прочувствен след мача на националния тим със Сърбия, приключил 1:1. 

" Съжаляваме за това, че изпуснахме успеха. Имахме по-чистите обстановки от тима на Сърбия. Трябваше да победим. В съблекалнята споделих на играчите, че се гордея с тях и желая да виждам националния тим да играе по този метод ".

" Смятам, че от началото на квалификациите играхме добре против Черна гора и загубихме инцидентно. Лошо играхме в първото полувреме с Унгария. С Литва трябваше да победим – бяхме по-добрият тим, имахме доста шансове. Срещу Сърбия трябваше да победим. Нещото, което най-вече ме радва е, че този тим сподели, че има капацитет, че може да играе. Поздравявам президента на БФС Борислав Михайлов, треньорския екип, футболистите ".

За държанието на част от публиката, която беше заела места на Трибуна " Моци ":

" Смятам, че през днешния ден това, което видях – хора, които поддържат България, ме направи благополучен. Но имаше и хора, които не желаеха България да победи, което е разочароващо. Все отново ние сме българи. Не е добре това, което се случва. Все отново това са футболисти на България. И някакви хора, не бих споделил олигофрени, само че хора пристигнали с някакво желание целеустремено да плюят срещу президента и срещу тима – за мене такова държание граничи с тотална нелепост. Искам да им кажа: в случай че са българи, да поддържат България ".

" И доста публицисти, за които считам, че нямат компетенцията да приказват за футбол, ги приканвам да се въздържат много-много от мнения, тъй като не е тяхната материя тъкмо ".

След това Иванов съобщи, че не обръща внимание на писано от почитатели в обществените мрежи след мача с Литва и го дефинира като несериозно:

" Аз профил в обществени мрежи нямам и нямам предпочитание да имам. И доста пъти се дръзвам на хора, които са на 40-50 години, имат профили там и си снимат в обществените мрежи какво ядат и какво пият. Това не ме интересува, това са хора, които са въздухари. Едно нещо желая да кажа – когато биеш 20 удара в мача с Литва и имаш тотална доминация, 80 % притежаване на топката, не можеш да кажеш, че тимът не е играл добре. Да, не можем да вкараме гол, може би поради липса на класа. А може би не ни доближи убеденост. Но през днешния ден тимът игра добре ".

" Няма да стане както си мислят там от някаква съпротива, която настройва клубовете, да разделя българския футбол. Няма да стане по този метод. Това, което мога да кажа е, че работим с детско-юношеския футбол, с мъжкия тим сега демонстрираме, че имаме напредък. Молим българския народ да поддържа този народен тим, който е млад, който е тръгнал по веднъж. И считам, че ще имаме триумф с тези футболисти ".

" Оценка за селекционера на България Младен Кърстаич? Имахме на първо време четири мача, които може би не бяха най-важните – с Република Северна Македония, с Гибралтар, с Люксембург и Кипър, в които тимът игра добре. Играхме с Черна гора и в случай че видите статистиката, ние имаме притежаване на топката в 75 % от времето, имаме повече удари. Изпуснахме положения, а те с една наша неточност ни победиха. Ние какво вършим в този момент? Имаме един треньор, който желае да построи тим за бъдещето, за идващите 7-8 години, ние започваме да го подлагаме на критика. Ние какво? Да провалим националния тим с някакви хора, които са платени?

Когато България води в резултата, те викат срещу България? Това ли ще бъде новото държание на Продължаваме промяната в българския футбол? Не считам, че е вярно. Ако желаеме да има триумф българския футбол, би трябвало да бъдем обединени всички – треньори, шефове, всички дружно. Тези хора, които желаят да вземат властта, не ги виждам като обединители, а разединители. Аматьори ", приключи Георги Иванов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР