Технически срив на британската система за контрол на въздушния трафик

...
Технически срив на британската система за контрол на въздушния трафик
Коментари Харесай

Хиляди полети до Великобритания са засегнати заради технически срив

Технически срив на английската система за надзор на въздушния трафик докара до съществени закъснения и анулация на полети от и до Англия.

Някои от самолетните компании чакат забавяния с до 12 часа, до момента в който инженерите по поддръжката на системата за обмисляне към момента се борят за възобновяване ѝ.

Въздушното пространство на Англия не е завторено, само че са въведени съществени ограничавания на придвижването, с цел да се подсигурява сигурността на хората.

Над 6000 полета са били насорчени за политане или идване на летищата в страната.

Сайтът на Летище София демонстрира промени в графика на три планувани полети до Лондон - Wizzair са анулирали своя полет от 15:15 ч., а други два на " България еър " и Ryanair закъсняват.

Ръководството на летище Хийтроу предизвестяват всички пасажери да ревизират настояща информация от своята самолетна компания, с цел да схванат по какъв начин пътуванията им ще бъдат наранени. Летищата в Лутън, Гетуик, Ливърпул, Нюкасъл и други градове също предизвестяват, че се чакат закъснения и анулирани полети.

Операторът на ЖП-линията през Ла Манша Eurostar разгласи, че ще пусне спомагателен трен сред Париж и Лондон в понеделник вечер, с цел да компенсира изоставането на пасажерите.

SkyNews цитират свидетелства на британци, опитващи се да се приберат от ваканцията си, които за втори следващ ден не могат да излетят.

Такъв е казусът с туристи, които се намират на остров Майорка и чийто полет в неделя е бил анулиран поради неприятно време.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР