Технически екипи от Турция и Катар работят по подновяването на

...
Технически екипи от Турция и Катар работят по подновяването на
Коментари Харесай

Екипи от Турция и Катар работят по подновяване на полетите от летището в Кабул

Технически екипи от Турция и Катар работят по подновяването на всички вероятни полети от летището в Кабул.
Талибаните поставят старания за възобновяване на активността на летището, съобщи Забихулла Муджахид, основният представител на организацията. По неговите думи екипите работят по ремонта на радарите, които са били развалени при напускането на американските сили, както съобщи Муджахид.
Талибаните оповестиха, че техни представители са провели диалози за обстановката в Афганистан с посланика на Турция в тази страна.
Сухаил Шахин, различен представител, заяви, че ръководителят на политическия отдел на талибаните за Турция и Русия Кари Дин Мохамад Ханиф се е срещнал дружно с министъра на въздухоплаването на талибаните Малави Хамидула с турския дипломат Джихад Ергинай в Кабул в неделя. Както представителят посочи, били са разисквани настоящата обстановка в Афганистан, въпроси, отнасящи се до летището в Кабул, двустранните връзки и взаимното съдействие.
Турското държавно управление възприе прагматичен метод към най-новите събития в Афганистан.
Откроявайки новите действителности в тази страна, Анкара съобщи, че ще продължи напред съгласно протичащото се и ще поддържа връзката с всички настоящи фактори.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР