Техническа грешка е причината неправителствената гражданска организация Спаси София“ и

...
Техническа грешка е причината неправителствената гражданска организация Спаси София“ и
Коментари Харесай

Колелото на трамвай 6 не е частна собственост, имало грешка в кадастъра


Техническа неточност е повода неправителствената гражданска организация „ Спаси София “ и общинският консултант Войслав Тодоров да настояват, че колелото на трамвай 6 в кв. „ Лозенец “ е частна благосъстоятелност. Това разяснява Георги Георгиев от направление Архитектура и градоустройство на Столичната община, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Георгиев изясни, че въпросният терен до момента не е имал съответен притежател.

„ Допусната техническа неточност в кадастъра към този момент е отстранена и следва да бъде публикуван акт за общинска благосъстоятелност “, разяснява още Георгиев. Експертът е безапелационен, че това не може да бъде спънка, при предпочитание от Столичната община, да бъде възобновено придвижването на трамвай номер 6.

БГНЕС напомня, че преди ден и след направена информация в кадастъра гражданската организация Спаси София сигнализира, че колелото на трамвай №6 в Лозенец се оказва частен парцел. Активистите от Спаси София водят борба с общината за запазването на трамвайното трасе към кв. Лозенец от края на 2015 г, като тогава те събраха над 4300 подписа и проведоха митинг в отбрана на трамвая. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР