Тегленето на традиционната коледна лотария в Испания Ел Гордо (Дебелака)

...
Тегленето на традиционната коледна лотария в Испания Ел Гордо (Дебелака)
Коментари Харесай

Двувековната коледна лотария Ел Гордо раздаде 2,4 милиарда евро

Тегленето на обичайна коледна лотария в Испания " Ел Гордо " ( " Дебелака " ) тази година мина без наличието на аудитория в Кралския спектакъл в столицата Мадрид, оповестиха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Милиони хора чакаха със спотаен мирис да чуят дали са измежду късметлиите, които ще се снабдят с премия от раздадените общо 2,4 милиарда евро. Пред театъра не се бе събрала нормалната многолюдна карнавална навалица, само че въпреки всичко имаше запалянковци, пристигнали, спазвайки ограничаващите ограничения.

" Не искахме да изпуснем опцията да бъдем тук и да усетим, въпреки и от отдалеченост, магията на осъществяванията на децата и тегленето на печелившите номера, с вярата да спечелим ", сподели пред Ройтерс Хуан Лопес, на 39 години, облечен като духовник.

Традицията от два века бе спазена и детски хор изпя печелившите номера на билети .

 Снимка: AP/БТА

Лотарийните билети на стойност двадесет евро се продават в павилиони из цялата страна и испанците по традиция всеобщо ги купуват за членовете на фамилията и за дарове на близки. Тази година от продажби бяха набрани 2,6 милиарда евро, което е с 11 на 100 по-малко спрямо предходната година.

 Работници от билетната каса на Dona Manolita честват мястото, където бяха продадени печелившите билети на коледната <a href=лотария на страната " >
Работници от билетната каса на Dona Manolita честват мястото, където бяха продадени печелившите билети на коледната
лотария на страната
Снимка: AP/БТА

Първа премия завоюва номер 72897. Малко над 170 души имат билет с този номер, всеки от тях печели по 400 000 евро . Разпределени бяха и по-малки суми.

 Снимка: AP/БТА

Билетът с един от най-търсените номера тази година 14320, който бележи датата 14 март, когато бе наложена карантината в страната, не завоюва нищо.

Коледната
лотария " Ел Гордо " в Испания се провежда от държавна организация и се счита за най-старата в света, както и за лотарията с максимален награден фонд. Тя е учредена като благотворителна организация през 1763 година при ръководството на крал Карлос Трети. Тегленето на лотарията се излъчва директно по малкия екран.

 Снимка: AP/БТА

Печелившите се теглят от огромен тъпан, в който са сложени 100 000 дървени топчета с номера на билетите. Във втори тъпан са сложени 1800 дървени топчета със сумите, които се разпределят за печелившите номера.

 Снимка: AP/БТА

Те бяха изпяти от хор на възпитаници от мадридското учебно заведение " Сан Илдефонсо ", които стояха на разстояние един от различен и носеха маски на лицата, когато не пееха. Всички участници и уредниците на спектакъла са минали тест за новия ковид.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР