Тефтерчето на Иванчева отново стана повод за разногласия в съда.

...
Тефтерчето на Иванчева отново стана повод за разногласия в съда.
Коментари Харесай

Нови неясноти с доказателствата по делото ”Иванчева”

Тефтерчето на Иванчева още веднъж стана мотив за различия в съда. На извършеното през днешния ден следващо съвещание в Апелативния профилиран съд по делото против някогашния кмет на столичния регион „ Младост ” Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и някогашният кмет Петко Дюлгеров избухнаха разногласия за следващата експертиза за писанията в тефтерчето.
След няколко часа разисквания през днешния ден, съдът въпреки всичко одобри противоречива графологична експертиза, съгласно която в добилото известност тефтерче на Иванчева са записани суми, като специалистите считат, че почеркът е на Петко Дюлгеров. Това е много необичайно, тъй като графолозите Сашо Атанасов, Даниела Апостолова и Илия Илия са създатели на разбор на тефтерчето по време на първата правосъдна инстанция. Тогава те са били на мнение, че не може да се откри изрично кой е дописвал цифрите. Сега на втора инстанция, същите графолози, към този момент са безапелационни този човек е Петко Дюлгеров. Адвокатите на Дюлгеров обаче оспориха твърдениет, аргументирайки се с несъгласията на самите специалисти, които не са безапелационни даже за датата и произхода на документа, въз основа на който са създали заключенията си. Тефтерчето е едно от значимите материални доказателства по делото, на което разчита прокуратурата. Обвинението счита, че в него Иванчева е изчислявала застроената повърхност и подкупа, който да изиска от основния очевидец по делото строителния бизнесмен Александър Ваклин. Числата в тефтерчето на Иванчева са записани през 2018 година Според юристите и с просто око се вижда разликата сред писаното в тефтерчето.

Въпросът бе противоречив още на първа инстанция, а през днешния ден пред съда Десислава Иванчева съобщи, че тефтерчето е компрометирано като доказателство, защото по време на следствието до него са имали достъп доста хора в следствието. Това значи, че това е следващото доказателство на прокуратурата, което губи стойност. Въпреки това съдът одобри заключението на специалистите. На идващото съвещание тримата подсъдими ще трява да пояснения по въпроса. След това ще стартират заключителните пледоарии.

Припомняме, че тримата подсъдими бяха приети за отговорни на първа инстанция и получиха присъди от 20 година затвор за Иванчева, 15 година за Петрова и 12 година за Дюлгеров за пожелан рушвет от 187 500 евро от строителния бизнесмен Александър Ваклин. По време на процеса, Дюлгеров разгласи, че се отхвърля от показанията си, тъй като бил притискан от прокуратурата.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР