Течнокристалните дисплеи отстъпват позиции в мобилния сегментAMOLED екраните постепенно ще

...
Течнокристалните дисплеи отстъпват позиции в мобилния сегментAMOLED екраните постепенно ще
Коментари Харесай

Всеки втори смартфон с AMOLED екран през 2022 г.

Течнокристалните екрани отстъпват позиции в мобилния сегмент

AMOLED екраните последователно ще завладяват света на смарт телефоните

Доставките на течнокристални екрани от дребен и междинен размер ще понижават с 6,9% годишно в идващите пет години, предвижда анализатароската компания Digitimes Research. Ако през 2018 година пазарът на такива екрани е 2,4 милиарда броя, към 2022 година ще намалее до 1,8 милиарда

Очакваният спад се изяснява с желанието на водещи международни производители като Samsung Display, LG Display и Japan Display да преориентират своите мощности към панели по технология AMOLED. В края на обсъждания интервал всеки втори смарт телефон ще има AMOLED екран.
още по тематиката
Забавянето на динамичността на пазара за телефони и смарт телефони лимитира растежа в доставките на панели от всички видове до 0,3% годишно. През 2018 година ще бъдат доставени 2,44 милиарда броя панели, а към 2022 година – 2,47 милиарда, сочи прогнозата.

Доставките на течнокристални панели за смарт телефони ще понижават с 10% на година. В същото време делът на устройствата с AMOLED екрани ще нарасне от 22,8% през 2018 година до 50,1% през 2022 година, твърди анализът на Digitimes Research.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР