technews.bgSpot приканва хората да бъдат на поне един метър разстояниеНеобичаен

...
technews.bgSpot приканва хората да бъдат на поне един метър разстояниеНеобичаен
Коментари Харесай

Робот-куче следи за социалната дистанция в Сингапур

technews.bg

Spot приканва хората да бъдат на най-малко един метър разстояние

Необичаен „ чиновник ”  се появи в централния парк на Сингапур, с цел да съблюдава спазването на ограниченията против ковид . Това е роботът- куче Spot, създаден от Boston Dynamics.

По време на двуседмичния тест, който стартира в петък, роботът ще припомня на посетителите в парка за нуждата да съблюдават отдалеченост между тях, с цел да се предотврати разпространяването на ковид, заяви Ройтерс.

„ Нека поддържаме Сингапур здрав ” – споделя роботът. „ За вашата сигурност и за [безопасността на] хората към вас, апелирам, бъдете на разстояние най-малко един метър. Благодаря ви ”.

Spot е определен, поради способността му да се движи по пресечена околност в паркове и градини. Освен че изговаря известия, напомнящи на посетителите да съблюдават ограниченията за обществена отдалеченост, роботът оказва помощ да се преброят хората в парка.

За задачата в „ кучето ” са инсталирани камери и други устройства. Властите твърдят, че камерите не се употребяват за различаване или наблюдаване на хора.

Въпреки че няма възбрана за посещаване на парковете в Сингапур, като цяло са въведени много строги правила за изолираност, нарушаването на които може да докара до големи санкции и даже затвор.

Съгласно разпоредбите, които ще важат до 1 юни, жителите могат да напущат домовете си единствено по толкоз значими аргументи, като закупуване на храна. На публични места носенето на маска е наложително. Упражненията навън са възможни, само че би трябвало да се извършват независимо.

В града-държава с население от 5,7 милиона души са регистрирани повече от 21 000 инфектирани с Covid-19, което е едно от най-високите равнища в Азия. Огнищата са основно измежду работници-мигранти в региони, които не се посещават от туристи.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР