Тече проверка на службите по случаяПосочената от руските служби за

...
Тече проверка на службите по случаяПосочената от руските служби за
Коментари Харесай

Посочената от руските служби фирма не е регистрирана в Русе

Тече инспекция на службите по случая

Посочената от съветските служби за сигурност компания “Балтекс Капитал ”, за която се твърди, че е част от веригата, по която е минал камиона, взривил се на Кримския мост, не е записана в Русе. Тя е представлявана от друга спедиторска компания. Това съобщи шефът на Свободна зона Русе Георги Стоилов, представен от.

Проверка сподели, че Baltex Capital S.А. има склад в Свободна зона - Русе, а през вчерашния ден в зоната е имало инспекция от службите за сигурност и митницата по този случай. Иззети са документи и записи. По информация на  сдружението, което е офшорна компания от Панама, оперира в зоната от 2014 година Според изпълнителния шеф на СЗ - Русе Георги Стоилов сега компанията също има артикули на склад.

Спедитор на товара, който се засяга в известието на съветските служби, е русенската компания „ Тива ком “. Управителят ѝ Валери Илиев изясни, че са обработили документите на запечатан резервоар, в който е имало строително фолио. Товарът е пътувал от Украйна през Румъния за Бургас, а оттова нататък не знаят какво се е случило с него. Според информация на спедитора той не е бил предопределен за Русия.

Според ФСБ сред 29 септември и 3 октомври товарът е обмитен в терминала на Transalliance в Ереван в сходство с разпоредбите на Евразийския съюз за икономическо съдействие и развиване, документите са изменени, след което спедитор към този момент е GU ARJ Group Ltd (Република Армения, Алаверди), а адресат – Leader Ltd (Москва).

Контрол върху придвижването по целия маршрут и контактите сред участниците в схемата е реализиран от страна на военното разузнаване на Украйна, чиновник на украинското МО, с име „ Иван Иванович “, най-вероятно псевдоним. За задачите на координацията той употребява както виртуален неизвестен номер, добит в интернет, по този начин и номер, регистриран на украинския жител Сергей Андрейченко, роден през 1988 година в Кременчуг, Украйна.

Вече са разпознати 12 участници в нападението. Според известието на ТАСС, в което участват седем имена, това са жителите на Украйна Денис Олегович Ковач, роден през 1979 година, Михаил Владимирович Цуркало, роден през 1975 година, Роман Иванович Соломко, роден през 1971 година, грузинските жители Леван, Сандро Иносаридзе и арменският жител Артур Терчанян, роден през 1985 година Те са взели участие в организирането на транспорт на товари от България до грузинското пристанище Поти и по-късно до Армения.

От ФСБ декларират, че следствието продължава, като всички уредници и съучастници на терористичния акт, в това число задгранични жители, ще бъдат преследвани в сходство с съветското законодателство.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР