Тече обновяване на емблематичния парк Борово око в Търговище, съобщиха

...
Тече обновяване на емблематичния парк Борово око в Търговище, съобщиха
Коментари Харесай

Обновява се емблематичният парк „Борово око” в Търговище

Тече възобновяване на емблематичния парк „ Борово око ” в Търговище, оповестиха от локалната администрация. Рехабилитацията на площите и оборудванията се прави от общинско дружество „ Флора ”. В момента се прави асфалтиране на централата алея. Изграждат се три нови култивиран пространства в центъра й. Предстои там да бъдат инсталирани дребна сцена и седящи места, които ще бъдат с височина, подобаваща за деца на възраст до 6 години. Предвидена е и опция за озвучаване, с цел да се организират разнообразни детски спектакли и представления, показват от кметството.

 marcheva2

На централната алея ще бъдат сложени нови пейки, както и нова чешма, която ще има и особено обособено място за домашни любимци.

В рамките на обновяването на парка е планувано и преасфалтиране и на така наречен „ Алея на занаятите “, където се организират част от културните прояви в седмицата на Традиционния пролетен панаир през май.

Паралелно общинското дружество стартира и възобновяване на настилката към езерото „ Борово око “. По наставление се отстраняват и рискови остарели тополи към езерото, за които има издадена експертна оценка от ландшафтен проектант, че са рискови за премиващите наоколо жители. На мястото на тополите ще бъдат засадени нови върбови дървета, показват още от локалната администрация.

Ръководството на Общината продължава да търси разновидности за възобновяване на водоподаването към езерото. Съвместно със експерти се вършат изследвания за другите благоприятни условия за създаване на различна връзка с водоизточник, което да бъде осъществено преди новия пролетно-летен сезон при съблюдаване на техническите и финансови ограничавания.

Всички ремонтни действия по обновяването на емблематичния за Търговище парк се правят според от метеорологичните условия и ще продължат и през идната година.

От Община Търговище напомнят, че още при започване на този мандат бяха инсталирани осветителни тела в парка и стартира построяването на система за видеонаблюдение. Следващата година ще бъдат сложени спомагателни камери в обновените зони.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР