Теч или достъп - зависи как ще го наречете, но

...
Теч или достъп - зависи как ще го наречете, но
Коментари Харесай

Михаил Константинов: Има достъп до данните от БУЛСТАТ

" Теч или достъп - зависи по какъв начин ще го наречете, само че има подобен до данните от БУЛСТАТ ", сподели Михаил Константинов пред БТВ. По думите му има достъп до персонални данни, адреси, електронни пощи, адреси на компютри и даже бисквитките на браузърите на потребителите, които също се одобряват като персонални данни.

" Причината е непрецизно законодателство. Надявам се да няма злоупотреби, само че няма метод да се ревизира какво се е случвало. Законът би трябвало да се уточни, с цел да не се позволява теч на данни ", сподели Константинов. Въпреки уверенията, че няма теч на данни, Константинов е безапелационен, че има подобен, тъй като всичката информация, която е налична се счита за персонални данни съгласно GDPR.

" В европейското законодателство е казано, че данните се пазят до момента в който има нужда за тях, по тази причина подлежат на заличаване или на блокиране на достъпа. Това би трябвало да се регламентира. В момента, който няма нужда от данните си по БУЛСТАТ би трябвало системата да направи достъпа неосъществим ", сподели Константинов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР