„Теч или достъп – зависи как ще го наречете, но

...
„Теч или достъп – зависи как ще го наречете, но
Коментари Харесай

Михаил Константинов: Има достъп до данните от БУЛСТАТ


„ Теч или достъп – зависи по какъв начин ще го наречете, само че има подобен до данните от БУЛСТАТ “, сподели Михаил Константинов в „ Тази заран “.

По думите му има достъп до персонални данни, адреси, електронни пощи, адреси на компютри и даже бисквитките на браузърите на потребителите, които също се одобряват като персонални данни.

„ Причината е непрецизно законодателство. Надявам се да няма злоупотреби, само че няма метод да се ревизира какво се е случвало. Законът би трябвало да се уточни, с цел да не се позволява теч на данни “, сподели Константинов.

Въпреки уверенията, че няма теч на данни, Константинов е безапелационен, че има подобен, тъй като всичката информация, която е налична се счита за персонални данни съгласно GDPR.

„ В европейското законодателство е казано, че данните се пазят до момента в който има нужда за тях, по тази причина подлежат на заличаване или на блокиране на достъпа. Това би трябвало да се регламентира. В момента, който няма нужда от данните си по БУЛСТАТ би трябвало системата да направи достъпа неосъществим “, сподели Константинов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР