Театърът излиза от залите, за да ни приласкае с приключения

...
Театърът излиза от залите, за да ни приласкае с приключения
Коментари Харесай

Арт посоки: Театър на открито с едни от най-големите звезди на сцената

Театърът излиза от залите, с цел да ни приласкае с завършения навън. „ София моно ” в парка на Военната академия е във вихъра си. Тази вечер Мариус Куркински и моноспектакъла му „ Черното пиле ” ни чакат след свечеряване. Утре - „ Любовникът ” с Деян Донков и Радина Кърджилова.

И международният спектакъл ни идва на крайници, с към този момент обичайна стратегия - Световен спектакъл в София. „ Щедростта на Тавита ” гостува в петък в Сатиричния спектакъл.

Човек с позлатени устни танцува на сцената измежду висящи цветни влакна. Той наподобява като сръчен магьосник, като същински маг. От върха на нишките се спускат огромни игли за шиене и отсам стартира една история, с насочна точка - библейският роман за Тавита. Тя била известна със своята благотворителност и шиела облекла за бедните. Умира от незнайна болест, само че деятел Петър я възкресява.

Ако имате вкус за нова драматургия, в петък не пропускайте „ Апетит ” в Студио 5. Актрисата и радио водеща Богдана Трифонова и авторката и актриса Здрава Каменова ще ви вкарат в действителен сюжет. Една неуспяла водеща на кулинарно предаване се среща с разярена слушателка.

В неделя Неда Спасова и Юли Малинов ще ни пренесат в света на детските приказки, на откритата сцена на Театър София. До 28 юни там ни чакат забавни герои.

Гвоздеят от Световен спектакъл в София -„ Онегин ” стъпва в Дома на киното на 8 юни. Ще се насладим на екранната версия на Онегин, под режиурата на Тимофей Кулябин - един от най-талантливите и сполучливи нови съветски режисьори.

Хитовият му „ Онегин “ завладява европейската сцена. Постановката придвижва в актуалния свят героите на Пушкин, с тиха любовна история, която звучи настоящо и през днешния ден. Спектакълът има български и британски надписи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР