Те завземат все повече пространство от Земята. Територии, които се

...
Те завземат все повече пространство от Земята. Територии, които се
Коментари Харесай

Зелена светлина: машина превръща отпадъците в гориво

Те завземат от ден на ден пространство от Земята. Територии, които се трансформират в сметища поради големите количества боклуци, които хората изхвърлят. За един френски откривател обаче пластмасовият отпадък се трансформира в работно ентусиазъм и запас за приемане на сила. Накратко казано Кристофър Кост сътвори машина, която трансформира отпадъците в гориво. И с подготвеност изяснява по какъв начин работи тя.

Кристофър Кост, откривател: През задния отвор вкарваме пластмасови боклуци. Във вътрешността има реактор, който се загрява до 450 градуса по Целзий. Той унищожава молекулите на пластмасата до по-леки въглеводороди. При което се получава дизел, бензин, а на повърхността се отделя газ, който се събира в контейнер и може да се употребява за загряване на машината. А ето в тези отделения имаме дизел и бензин.
За един месец машината може да преработи 10 тона боклуци.
Кристофър Кост: От един кг пластмасови боклуци се получава литър течност.
Кристофър разработвал машината в продължение на 3 години. Признава, че е трябвало да преодолее доста компликации и да откри решения на проблеми, които провокират реакции от вида на " няма смисъл да се занимавам с това, няма по какъв начин да стане, а и да стане, ще е прекомерно скъпо и ще лишава доста време и сила ". Само че френският откривател намерил правилен път и свързал процесите до крайната цел, тъй че крайният артикул да се получи с най-малък отпечатък върху природата. Защото всеки знае какво се отделя при намерено изгаряне на пластмасови опаковки.
Самюел Лебиан, създател на организацията " Земно събуждане ": Идеята беше да накараме хората да ценят по някакъв метод отпадъците. Основната цел на машината е да накара хората да трансформират отношението си към ненужните предмети. Тя може да е доста потребна в разрастващите се страни. Може да сътвори даже нови работни места.
Кристофър по никакъв начин не страда от илюзията, че е сътворил съвършената машина. Френският откривател продължава да я усъвършенства. Той се надява през 2019-та година да сътвори модел с размерите на резервоар, който ще създава по 40 литра гориво на час.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР