Те за това са избрани тези хора. Да не се

...
Те за това са избрани тези хора. Да не се
Коментари Харесай

Първан Симеонов за показания среден пръст в НС: Де не се лъжем

„ Те за това са определени тези хора. Да не се лъжем. Вие, в случай че сте последовател на Костадин Костадинов, най-малкото, което желаете да прави в прави в Народното събрание е да се спречква с някакви хора. Ако сте дали своят вот за Христо Петров - Хазарта – евентуално имате поради неговото творчество, което споделя доста неприятни работи за политическата класа. Едва ли сте дали своят вот за него, тъй като е добър по латински, примерно ”. Така в  ефира на Нова телевизия социологът Първан Симеонов  коментира спречкванията в пленарна зала на Народно събрание от миналите дни.

„ Тук се играе за своите. Те знаят, че непознатите няма да ги харесат. Номерът е да стегнеш своите. Арман Бабикян – примерно, хвърляха яйца, риба, по някакви здания, те като влязоха в Народното събрание – влязоха с такава публично поръка – да разчупят модела, да им натрият носа. За страдание това е новото обикновено ”, добави той.

„ Донякъде съм склонен с казаното. Макар че аналогията сред яйцата, които се хвърляха на митингите и неприличните жестове – не е изключително удачна. В единия случай ставаше дума за идея, която активизира десетки хиляди жители. Във втория случай следим едно доста мощно его в Народното събрание, което сигурно се харесва на клиентелата, на гласоподавателите, на електората на тези партии. Съответно работи за имиджа на тези депутати. Но би трябвало да държим сметка за това къде минава допустимата граница в политическия спектакъл ”, уточни от своя страна специалистът по политически връзки Иво Инджов.

„ Не мога да се отърва от мисълта какво би направила Нери в тази обстановка. Какво би споделила, какво би си помислила. Пропълзя ми измежду цялата горест мисълта, че би пратила някой при децата горе, пристигнали на посещаване в Народно събрание, да ги попита дали им е харесало видяното. И евентуално те щяха да кажат – да, хареса ни. Въпросът е дали публиката към този момент се е вдетинила дотолкоз, или политическото посланичество  е решило да заприказва на по-символен и понятен език ”, разяснява от своя страна някогашният народен представител и PR експерт Арман Бабикян.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР