Те ще се присъединят към следващото поколение CLA в обновената

...
Те ще се присъединят към следващото поколение CLA в обновената
Коментари Харесай

Mercedes тийзва два компактни SUV-та и Shooting Brake

Те ще се причислят към идващото потомство CLA в обновената базова гама на компанията

Mercedes имаше мощно наличие на 2023 IAA Mobility в Мюнхен тази седмица, като демонстрира голям брой коли, в това число Concept CLA Class, който чества своята международна премиера. Swoopy седанът ще бъде част от актуализирана гама компактни коли, която ще бъде понижена до единствено четири члена. Другите идни коли бяха неясно загатнати по време на дебютното събитие за CLA, защото трилъчевата звезда показваше три дизайнерски скици на назад във времето.

Главният изпълнителен шеф на компанията Ola Källenius излезе на сцената, с цел да разгласи каква форма ще одобряват те: shooting brake и два зашеметяващи SUV. Първият евентуално ще бъде комби, което да размени днешния CLA Shooting Brake, който не е Shooting Brake, до момента в който моделите с висока мощ се чака да изместят GLA и GLB. Няма информация какво ще се случи с хечбека A-класа, седана A-класа и минивана B-класа, само че бъдещето им не наподобява ярко.

Тези четири нови автомобила ще се движат върху модулната архитектура на Mercedes, която ще бъде първо електрическа, само че освен електрическа. Наистина, MMA е планиран да побира и мотори с вътрешно горене, само че този път немската първокласна марка сподели, че компромисът ще бъде изработен от страна на ICE, а не от страна на EV, какъвто е казусът с EQA и EQB.

Да не забравяме, че шефът на Mercedes също разгласи " Little G " по време на конференцията на 2023 IAA. Очаква се също да се движи на платформата MMA, само че ще дойде по-късно, евентуално към 2026 година Ola Källenius споделя, че ще бъде " неотложно различим ", както и " извънредно кадърен на, и отвън пътя ". В обява в LinkedIn шефът загатна, че по-малката G-класа ще " уважава истинската икона ", като в същото време ще бъде " доста занимателна за шофиране ".

Следващото потомство CLA ще поведе пътя към MMA архитектурата на Mercedes и би трябвало да е най-ефективният от партидата, като се има поради елегантното му тяло. Почти индустриалната идея дава обещание повече от 750 километра в цикъла WLTP и единствено 15 минути зареждане за 400 километра пробег. MMA поддържа в двете посоки зареждане, двумоторно AWD, 250-kW зареждане и вкарва операционната система Mercedes-Benz, създадена вътрешно.

Източник: motor1.com
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР