Те ще бъдат доставени на Украйна в най-близко време, категоричен

...
Те ще бъдат доставени на Украйна в най-близко време, категоричен
Коментари Харесай

Литовският президент: Купуваме системи за противовъздушна отбрана НАСАМС за Украйна

" Те ще бъдат доставени на Украйна в най-близко време ", безапелационен бе Науседа, който през днешния ден е на аудиенция в Киев. Договорът беше подписан през вчерашния ден сред Литва, Норвегия и норвежкия производител Конгсберг групен (Kongsberg Gruppen), означи той.

 

Очаква се Науседа да се срещне през днешния ден с украинския водач Володимир Зеленски в Киев, като двамата ще обсъдят украинските упоритости за участие в НАТО.

 

Вчера Зеленски за следващ път изрази упованието си Украйна да получи " политическа покана " за присъединение към НАТО на срещата на върха на членовете на алианса в Литва на 11-12 юли.

 

Анализатори считат, че с приближаването на срещата на върха във Вилнюс членовете на НАТО са ориентират към договаряне на постепенни стъпки за подсилване на връзките с Украйна, само че към момента не са разрешили разликите между тях по отношение на метода, по който да се отговори на желанието на Украйна за участие.

 

Припомняме, че Литва е един от най-последователните поддръжници на Украйна в НАТО и Европейски Съюз и упорства за приемането й и в двете организации.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР