Те са големи звезди с високи постижения и незаменим колорит.

...
Те са големи звезди с високи постижения и незаменим колорит.
Коментари Харесай

Само в "Шоу"! Топ 10 на джобните звезди

Те са огромни звезди с високи достижения и незаместим нюанс. И една отличителна характерност, която им внася единствено спомагателен сексапил – ниския растеж! Няма по какъв начин да не откроим височината, когато тя не е по този начин забележима. В същото време е невероятно да не приковем взор и схващане там, където геният е безконечен. Ето за какво този път класацията ни е отдадена на родните звезди, ниски по растеж. Ще забележите какъв брой основни имена участват в нея и какъв брой многочислени са триумфите им.

1. Цветомир Иванов Гледаме го всеки работен ден в предаването „ Семейни войни” по Нова телевизия. Той е чевръст, невисок и занимателен – тв водещият Цветомир Иванов. Притежава чудесно възприятие за комизъм, което нерядко прелива в автоирония. Често сервира спонтанни скечове точно в посока ниския си растеж, които провокират всеобщо въодушевление. Цветомир Иванов е роден на 20 май 1972 година в Плевен, а телевизионната му кариера стартира в Нова телевизия – като водещ на първия утринен блок „ Почна се”. Участвал е и в разнообразни детски, кулинарни и хумористични излъчвания.
Всъщност атрактивността си пред камера ниският Цветомир Иванов развива неслучайно. По обучение той е професионален артист, който практикува специалността си и до през днешния ден – в Държавния спектакъл в Перник, Театър „ Българска армия” и Сатиричен спектакъл „ Алеко Константинов”.

 2. Къци Вапцаров Всеки помни паметното шоу „ Риск печели, риск губи”. Негов водещ бе Къци Вапцаров. Неговото наличие в тази ранглиста е наложително, главно поради ниския растеж, само че и поради изобретателността, с която той умее да се показва пред аудитория. Подобно на Цветомир Иванов, и Къци има диплома от ВИТИЗ, което пък отвред предопределя артистичността му. Малцина знаят, че Къци мечтае да стане артист от едвам 3-годишен, когато разигравал разнообразни сценки пред околните си.
Когато бе част от хитовото шоу „ ВИП брадър”, Къци Вапцаров изуми съквартирантите си с извънредно дребния си крайник. Заради ниския си растеж ходилото на тв водещия е толкоз късо, че се побира в обувка 38-и номер. Къци обаче не се срами от този факт, дори в противен случай. Само че единственият му проблем е, когато би трябвало да си купува обувки – мъчно му се получава, заради което и нормално обикаля часове наред по магазините.

 3. Лили Иванова Тя е едвам 156 сантиметра, само че има неповторим, мощен и вълнуващ глас. Примата на родната сцена Лили Иванова постоянно е безкомпромисно елегантна на сцената, само че както добре сме забелязали – в никакъв случай не си разрешава да се появява без ултра високите си токчета. Но освен тъй като е доста ниска, само че и защото високият ток издължава нейната така и така пределно фина фигура.
Като се замислим, Лили Иванова в никакъв случай не е показвала, че претърпява ниския си растеж. Нейната дисциплинираност буди удивление с непроменливата си резистентност във времето. Няма да я чуем да се оплаква, че не е задоволително висока, нито пък ще чакаме от нея да образува отрицателно отношение към естествените си дадености. Достатъчно е единствено да слушаме богатия й глас, тъй като пред гения растежът няма никакво значение. И да разберем смисъла на посланието зад думите, което тя нееднократно е казвала: „ Искам моята аудитория да се забавлява, да показва страстите си, да има самочувствие и да бъде свободна. Да не разрешава да бъде лъгана и манипулирана!”

 4. Мими Иванова Мими Иванова е следващото удостоверение, че геният не е правопропорционален на растежа – по този начин, както мъдростта в хората не зависи от годините им витален опит. Подобно на Лили Иванова, която не си разрешава да се появява в общественото пространство без своите емблематични високи токчета, и Мими Иванова е техен върл обожател.
Преди години нейният брачен партньор – огромният композитор Развигор Попов, показа, че „ за жалост Мими счита ниския си растеж за минус. И по тази причина компенсира с доста високи обувки”. Самата певица също нееднократно е разказвала какъв безвъзвратен фанатик е на тематика обувки – и може би, в случай че не ги раздаваше няколко месеца, откакто ги купи, към днешна дата тя евентуално щеше да има над милион чифта. „ Където и да върви, се връща с големи пакети. И като се обадят за присъединяване, тя отваря дрешника и споделя: „ Виж, нямам обувки, нямам тоалет, нямам и песен”. Въпреки че е изпяла към този момент 300 мои песни!”, смее се Развигор.
В професионалната си кариера Мими Иванова, която пее и приглася на акордеон от дете, оставя десетки вечнозелени български песни, почтено за „ Златния фонд” на българската известна музика.

 5. Мая Бежанска Актрисата Мая Бежанска е следващото удостоверение, че ниският растеж може да бъде даже едно от най-важните преимущества. Тя е висока единствено 157 см, само че е като същинска хала от гений – и в театъра, и в киното.
Мая е родена на 19 май 1972 година в Благоевград и сходно на някои свои сътрудници – се занимава от напълно дребна с куклен спектакъл. Характерна е с този обичаен собствен невисок растеж, и поради който през днешния ден е по този начин разпознаваема от хората. Всъщност Бежанска сама признава, че точно с помощта на компактните си размери, може да извърши доста по-бързо дилемите си на сцената – поради пъргавината и гъвкавостта си.
Любопитен факт при актрисата е, че макар ниския си растеж, тя въобще не е фен на високите токчета. Нещо повече – в никакъв случай не е носила такива. В каквито и облици да би трябвало да се превъплъщава на сцената, Мая постоянно се появява в ниски, комфортни и удобни обувки.

 6. Мария Сапунджиева Мария Сапунджиева е от едно златно потомство български артисти, за което през днешния ден приказваме с трогване и доста почит. Тя става известна от комедийното шоу „ НЛО”, където си партнираше с починалия към този момент Велко Кънев, Антон Радичев, Георги Мамалев, Павел Попандов и Чочо Попйорданов. Истинската й звезда обаче, която я прави и всенародна фаворитка, е ролята на Мама Божка в спряното към този момент от години тв шоу „ Пълна лудница”.
Мария Сапунджиева е дребна от позиция на растежа си – висока е едвам 155 см, само че за сметка на това постоянно прави огромни функции. Умее брилянтно да съчетае комизъм със ирония, смях с горест, въобще всички цветове на живота. „ Работих с един режисьор преди години. И го попитах: Юри Николаевич, какъв е жанрът, в който работим? А той сподели: „ Ами Маша, това се споделя висока комедия, само че не е наложително да си висок, с цел да можеш да изиграеш висока комедия”, споделя през смях актрисата във връзка растежа си.

 7. Жоро Мамалев Жоро Мамалев не се нуждае от показване, тъй като геният и функциите му са постоянно запаметяващи се. Не може да не попадне в тази ранглиста, тъй като е висок едвам 159 см. Актьорът е от тези наши звезди, които не обичат да звездеят и нормално е душата на компанията. Обича да се смее и да разсмива и го прави от напълно дребен. „ Правя моноспектакли от дете, непрестанно излизах и разправях смехории на децата”, признава Мамалев, на който несъмнено повече му харесват комичните облици. „ Аз съм строен миньон”, постоянно обича да се майтапи със себе си той. Преди години, когато кандидатствал във ВИТИЗ, множеството професори го гледали скептично. Голямата му заложба обаче уловил Апостол Карамитев и го взел в класа си. Ролята, която го изстрелва на кино върха, е на барабаниста в паметния български филм „ Оркестър без име”, само че малкия екран е тази, която го прави същински прочут, с помощта на превъплъщенията му в предаването „ НЛО”. Малко прочут факт е, че кумир на огромния ни комедиант е не какъв да е, а Чарли Чаплин, който също не се е славел с висок растеж (1.65).

 8. Криско Макар че заобикаля да посочва какъв брой е висок, за всички е видно, че Кристиян Талев влиза от раз във всяка ранглиста, в която ниският растеж е с преимущество. Познат е повече като рап сензацията Криско! Роден е на 11 май 1988 година в София, само че израства в Габрово, в семейство на музиканти. Кариерата му започва с детски музикални излъчвания, като още тогава около едно от тях – „ Като лъвовете”, е наименуван „ Цар Лъв”.
Криско е може би най-нисък на растеж измежду останалите си сътрудници рапъри, само че все пак държи водачеството по триумфи на сцената. Гледанията на клиповете му във виртуалното пространство надвишават 40 милиона, което е повече от отзив за това дали почитателите го харесват.

 9. Мария Фолкпевицата Мария от дълго време е известна като миньончето на попфолка. Гласовитата певица започва кариерата си преди 17 години в Стара Загора. Мария е висока едвам 1.60 см, само че това по никакъв начин не пречи на триумфите й на музикалната сцена да се натрупат един след различен. Въпреки това съгласно осведомени, на певицата никак не й е обичан фактът, че не се причислява към високите хора. Потвърждение за това евентуално са немалкото снимки, в които намесата на фотошоп е прекомерно явна – най-много откъм височина.
Подобно на сътрудника си в рап жанра Криско, и Мария става известна около предаването „ Като лъвовете”, в което пее като дете. Там дори извършва емблематичния шлагер на Лили Иванова – „ Детелини”, с което запечатва и благосклонностите на публиката към себе си. Родена е на 13 януари 1982 година в Стара Загора.

 10. Стоян Дойчев Името на Стоян Дойчев занапред ще буди интерес. Той е една от звездите в набиращия скорост български филм „ Възвишение”, който сега се излъчва по кината. Успехите му занапред набират скорост, а другояче дребничкият на растеж артист напълно не се главозамайва. Здраво стъпил е на краката си и търпеливо понася славата.
Всъщност „ Възвишение” е дебютен филм за Стоян Дойчев, който през 2012-а приключва „ Актьорство за куклен театър” при проф. Жени Пашова в НАТФИЗ „ Кръстьо Сарафов”. Стоян е прочут от сцената на Столичен куклен спектакъл с присъединяване си в представленията „ Аз, Сизиф”, „ Момче и вятър”, „ Маугли”, „ Приказка за щастието” и други. Преди това е работил във Варненския и Сливенския куклен спектакъл.

Подготви Анелия ПОПОВА
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР