Те са част от прекратените поръчки в цялата страна на

...
Те са част от прекратените поръчки в цялата страна на
Коментари Харесай

5 оферти за 162 млн. лв. за ремонт и поддръжка на пътищата в Бургаско отиват в кошчето

Те са част от прекратените поръчки в цялата страна на обща стойност 4 милиарда лева. 

Обявените от Агенция „ Пътна инфраструктура “ по време на служебното държавно управление на Гълъб Донев публични поръчки за към 4 милиарда лева за настоящ ремонт и поддръжка на пътищата у нас през идващите четири години са, оповестиха във вторник от районното министерство. Това се случва след назначен одит от новия отраслов министър Андрей Цеков.

Проверката открила, че и по 8-те оповестени публични поръчки за възлагане на нови контракти за настоящ ремонт и поддръжка са налице ограничаващи критерии и условия, посредством които се основават предпоставки за незаконосъобразно, непрозрачно и неефективно разходване на обществени средства.

Делът, който визира Бургаска област, касае поправки с планирана стойност 161 635 162 лева без Данък добавена стойност, сочи информация на „ Флагман “.

Става въпрос за обособена позиция, която е част от социална поръчка за целия Югоизточен район на обща стойност съвсем 429 млн. лева Регионът обгръща областите Бургас, Сливен, Ямбол и Стара Загора. Поръчката е била оповестена през февруари т.г.

До заложения краен период през март за настоящата поддръжка на бургаските пътища документи са подали петима играчи.

Това са били Обединение „ Мега ТРП “, ДЗЗД „ Виа Понтика “, БГНОВА АД, Консорциум „ ТРП Бургас 2023 “ и „ Бургаспътстрой “ АД. Ценовите им предложения по прекратената поръчка обаче, наподобява, не са били отворени.

В момента в незабавен порядък се приготвят нови правила , по които ще се възложат нови публични поръчки за цялата страна, тъй че да няма закъснение на дейностите. Целта е тръжните процедури да се проведат по транспарантни критерии, в обстановка на действителна конкуренция и в отбрана на публичния интерес, оповестиха от районното министерство.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР