Те са баща и син. Първите полицай и пожарникар, отзовали

...
Те са баща и син. Първите полицай и пожарникар, отзовали
Коментари Харесай

Покъртително! Баща си и син станаха герои при атентата на 11-ти септември в Ню Йорк, но за 9 месеца съдбата им нанесе жесток удар

Те са татко и наследник. Първите служител на реда и пожарникар, отзовали се на сигналите за атентата в Световния търговски център в Ню Йорк на 11 септември 2001 година. Повече от десетилетие по-късно терористичното нахлуване продължава да взима нови и нови жертви, заяви CNN.

43-годишният Робърт Алекзандър тази седмица умря от рак, който съгласно медицинските експерти е разследване на погълнатите отровни и канцерогенни частици по време на избавителните акции.

Неговата гибел идва след тази на татко му - Реймънд Алекзандър, който преди девет месеца също си отива от този свят след дълго боледуване от рак.

Джинджър, майката на Робърт и брачна половинка на Реймънд, приказва за двамата си обичани мъже с доста горделивост. Синът ѝ е трето потомство пожарникар. Заедно с дядо му и татко му имат над 80 години работа.

На 11 септември сутринта Джинджър е била в локалното кафене, когато чула за атентата. Първоначално не повярвала и помислила, че гледа фрагменти от филм или тв режисура. Разбирайки, че всичко това е истина, тива на работа, с цел да звънне първо на брачна половинка си Реймънд - пожарникар в Ню Йорк, и на сина си Робърт, който по това време е служител на реда в града.

За фамилията на Джинджър сякаш всичко завършило, когато и спасителите акции, само че ужасът за фамилията занапред почнал. Две години след атентата Реймънд се разболява и това трансформира живота на всички. В интервала 2003-2016-та година Робърт е диагностициран със седем разнообразни типа рак. Преди две години Реймънд на собствен ред научава, че има неизцерим израстък на мозъка.

След атентата през 2001 година в Съединени американски щати бе основана специфична здравна стратегия, която да оказва помощ на потърпевшите при избавителните интервенции. 7139 души, част от програмата, са били диагностицирани с рак, а жертвите на терористичния акт се усилват и през днешния ден.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР