Те ръководят погребални церемонии, притичват се на помощ на болни,

...
Те ръководят погребални церемонии, притичват се на помощ на болни,
Коментари Харесай

Свещениците в Италия плащат висока цена в борбата с коронавируса

Те управляват погребални церемонии, притичват се на помощ на заболели, а множеството от тях са възрастни: свещениците заплащат тежък дан в битката с ковид в Италия, страната, която е доста наранена от световната пандемия, предава организация Франс прес.

" Свещеникът е постоянно покрай хората. За положително или за неприятно, това е неговата причина за битие ", споделя монсеньор Джулио Делавите, основен секретар на Бергамската епархия в Северна Италия.

Ломбардийският град и неговата провинция са най-тежко наранени от пандемията, която порази доста тежко Италия. И свещениците, в по-голямата си част възрастни хора, не са пощадени от нея.

От 67 инфектирани и умряли италиански свещеници от началото на пандемията, над двайсет, измежду които един свещеник, са умряли в Бергамската епархия, съгласно данни, написа вестникът на италианската епископална конференция " Авенире ".

Свещениците са изключително изложени на риск от болест, тъй като те се грижат за болните, управляват погребения в наличието на най-близките на умрелите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР