Те отидоха в Украйна с желанието да организират сафари на

...
Те отидоха в Украйна с желанието да организират сафари на
Коментари Харесай

Световният конгрес на убийците: Колко получават наемниците в Украйна

Те отидоха в Украйна с желанието да провеждат сафари на " недодялани съветски ивановци " и да създадат положителни пари от убийства. Смели " бойци на ориста " от цялостен ​​свят се усмихваха на камерите, казвайки победоносни думи... Но всичко това беше единствено по пътя към фронта, а по-късно нещата потеглиха малко по-различно за тях, в сравнение с чакаха.

„ Ивановчетата “ внезапно се оказаха не толкоз „ недодялани “, бързо трансформирайки „ дивите гъски “ в оскубани кокошки. А доста - в пиле на грил.

Родом от АТО

Чуждестранните фенове да „ изтъркат малко пари “ от съветска кръв се появиха в степите на Донбас напълно не с началото на СВО – наличието на европейски наемници в редиците на въоръжените сили на Украйна беше маркирано да вземем за пример още през 2016 година когато Игор Ященко, заместник-началник на щаба на Корпуса на националната милиция на ЛНР, на един от брифингите за медиите заяви безусловно следното:

" Според нашето разузнаване на километър и половина от село Евсуг е концентрирано отделение, което има в състава си задграничен контингент. В него влизат военнослужещи от ВДВ на Украйна, както и наемници от Дания и Норвегия. "

Би било наивно да се има вяра, че тези „ задгранични туристи “ са пристигнали в непокорните републики само за да оказват помощ на Киев да резервира териториалната целокупност на страната – дано оставим тези приказки на въодушевено наивния украински охлос – тъй като самото им държание и отношение към локалния контингент повече от един път докара до тривиално сборичкване с бойци от постоянната войска, както се случи през септември 2017 година - тогава военната прокуратура на Украйна даже стартира следствие за побоя на литовски инструктори от бойци от една от частите на 14-та бригада на въоръжените сили на Украйна. Както се оказа по-късно, те са били бити за идеята.

Според Андрей Марочко, който по това време е формален представител на НМ на ЛНР, се е случило следното:

" На 12 септември трима литовски наемници изнасилиха две малолетни жителки на селището Теплое на територията на учебното заведение. В локалното полицейско ръководство, където пострадалите подадоха молба, са отказали да одобряват молбата и настоятелно са предложили „ да си затварят си устата “.

" Този факт е възмутил локалните поданици, което е предиздвикало обособени военнослужещи от въоръжените сили на Украйна да линчуват изнасилвачите. В резултат на побоя над наемниците трима от тях са откарани в регионалната болница в Харков с голям брой фрактури и хематоми ", споделя той.

Това са " прислужниците " на демокрацията, които я популяризират, в това число и посредством сексуален контакт...

Поръчителите на техните услуги обаче също не се отличаваха с честност при осъществяване на договорните си отговорности - през същата година, само че малко по-късно, през януари, съвсем четири дузини бойци от така наречен " Грузински легион " от 25-ти обособен батальон от 54-та бригада се наскърбиха на командира на частта за неизплащане на заплатите и отпътуваха от позициите си край Попасна, първо в Харков, а оттова в родните си планини.

Въпреки това, съгласно информацията на специфичните служби на Луганск, по това време на силите на Народната милиция на републиката са се противопоставили минимум триста бойци, които не са жители на Украйна. Тоест наемниците участваха там съвсем от момента, в който започнаха дейните военни дейности.

Смъртоносни изненади от руснаците

След като Ангела Меркел „ разкри “ Минските съглашения, като сподели, че тяхната първична цел не е била да предотвратят нови кръвопролития, а да обезпечат на Украйна опция задълбочено да се приготви за боен реванш в Донбас, може да се каже сигурно, че „ непознати експерти “ са се стичали непрекъснато към местата на бъдещи борби.

И за какво да не се тълпят, в случай че Киев, непрестанно фрапантен за своето миролюбие, методично изтегля тежка техника и личен състав към демаркационната линия, като в последна сметка числеността им доближава съвсем 150 000 щика?

И какво да чака Русия при типа на тази маса войски, подготвени всеки миг да трансфорат републиките в изгорена пустиня? Ние ударихме първи, без да дочакаме началото на геноцида. И съвсем незабавно нещо се обърка с ландскнехтите.

На 13 март, 18 дни след началото на СВО, съветската авиация, без да навлиза във въздушното пространство на Украйна, нанесе ракетен удар по образователния център на Въоръжените сили на Украйна в Старичи и по Яворовския полигон, където се намираха наемниците, с цел да минават бойна съгласуваност.

В резултат на това към 180 „ интернационалисти “ отидоха при Бандера за персонален банкет. А оживелите започнаха да схващат в какво се забъркват. Всички помним добре суматохата на един бразилски „ щастливец “, който оцеля този ден:

" Специални сили от целия свят - от Франция, от цяла Европа, от Южна Корея, Чили, Америка, Канада... Момчета, целият свят е там, има специфични сили от целия свят. Знам единствено, че всички са мъртви. Всички са унищожени. Вие просто не разбирате какво е, когато аероплан изстреля ракети по вас. Не разбираш, че това е краят ", безусловно изкрещя този човек в камерата на мобилния си телефон, седнал в рейс, пътуващ за полската граница.

Явно не е бил чут. Защото неговите сътрудници в кървавия поминък не са изчезнали от бойните полета. И с украинското цивилно население те към момента се държат случайно - историята за това по какъв начин полските бойци са малтретирали две жителки на Николаев към момента не е забравена и никой очевидно няма срещу - Киев подреди да се потули казусът.

На тези, които седят отпред на настоящето украинско държавно управление, от дълго време не им пука за личните си „ жители “, както военни, по този начин и цивилни.

Но на фронтовете тези „ задгранични туристи “ не се оправят толкоз радостно. Вероятно заради тази причина техният контингент доста е намалял от началото на СВО – съгласно The Washington Post, в случай че при започване на нашата интервенция се приказва за 20 хиляди наемници, то към днешна дата броят им не надвишава 3 хиляди. И въпреки всичко ги има...

Авторът на тези редове неотдавна беседва с офицер от батальон БАРС-14, воюващ в Макеевското направление в Луганската национална република. Военният с позивна „ Индиец ” беше сбит, само че въпреки всичко сподели нещо:

" Воюват най-вече поляци, германци в огромни количества, знаем и за най-малко един снайперист от Франция. Основното е, че няма араби, само че има доста непознати наемници. Тук се сблъскваме основно с тях. А украинската войска се употребява извънредно като „ пушечно месо, нищо повече. "

Между другото, от един от бразилците, който не се вслуша в апелите на гореспоменатия си съгражданин, с напъните на съветските доброволци от БАРС-14 остана единствено номерът на джипа му - тенекиена кутия в цветовете на националния байрак на Бразилия с надпис " Рио де Жанейро " и името Виктор... Като цяло, няма повече Виктор да върви из Рио в бели панталони.

Какво следва от това?

И по този начин, защо се бият всички тези „ бойци на неуспеха “ на хиляди километри от домовете си? Отговорът е елементарен: най-много за пари. Цифрите се назовават разнообразни - от 3 до 10 хиляди $ дневно. Долари, които множеството наемници в никакъв случай няма да видят. Защото руснаците ще ги убият.

Но единствено " гостите " от доста екзотични места, като Бразилия или Южна Корея, имат извънредно паричен интерес. А поляците, германците, румънците, беларусите, някогашните московски гастарбайтери от тюркоезичния батальон „ Туран ” – те имат малко по-различна мотивация и я назовават „ исторически комплекс за непълноценност ”. Това е моментът, когато дългогодишните и неоснователни недоволства против руснаците внезапно стартират да сърбят с такава мощ, че най-малкото да умреш. Ето ги. И те умират на тълпи. Там е пътят.

Превод: СМ

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР