Те отделят токсини и могат да се появят отново, ако се опитате да ги убиете. Запознайте се с този инвазивен вид

...
Те имат плоски глави с форма на полумесец и дълги,
Коментари Харесай

Те имат плоски глави с форма на полумесец и дълги, криволичещи тела. Те отделят същите невротоксини като рибите буфери и могат да се регенерират, ако се опитате да ги нарежете. Това са плоските червеи с глава чук и те отново привличат вниманието това лято.

Инвазивните червеи, наричани още градински червеи с глава на лопата, са местни в Югоизточна Азия, но са в САЩ от десетилетия, според към Тексаския институт за инвазивни видове.

Карта, поддържана от Университета на Джорджия, показва, че в САЩ плоските червеи тип чук са най-разпространени в югоизточната част, като повечето наблюдения са докладвани в Тексас, Джорджия и Северна Каролина. Последното наблюдение, документирано в тракера, се случи в Колумбия, Джорджия, на 19 август.

Червеите също са документирани във Вирджиния, Оклахома и Калифорния, наред с други щати в цялата страна, според тракера .

Д-р. Тереза ​​Делинджър, ентомолог от Техническия университет на Вирджиния, има опит от първа ръка с плосък червей в предния си двор.

„Беше много странно изглеждащ, направо странен организъм“, каза Делингер пред McClatchy News.

Червеите могат да се възпроизвеждат чрез регенерация, което ги прави трудни за убиване чрез нарязване или нарязване.

„Поне в регионите с умерен климат възпроизвеждането изглежда се постига основно чрез фрагментация: малка задна част от червеят ще се отщипе и ще „остане назад“, докато червеят се движи напред“, според Тексаския институт за инвазивни видове. „В рамките на около 10 дни главата започва да се оформя. Това може да се случи няколко пъти месечно.“

Този вид може да нарасне до 15 инча дължина и да има ивици по гърбовете си, според института. Червеите отделят невротоксин, наречен тетродотоксин, който могат да използват, за да зашеметят плячката си, преди да я погълнат, или да отблъскват хищници, съобщи NBC Chicago.

Може да получите обрив, ако докоснете един, но червеите няма вероятно ще причини сериозни щети на хората, каза отделът по земеделие на Университета на Арканзас. Домашните любимци потенциално биха могли да се почувстват зле, ако погълнат невротоксините на червея.

Плоските червеи тип чук обикновено се хранят със земни червеи, поради което някои експерти вдигат тревога.

Но Делинджър каза пред McClatchy News, че има малко основания да се предполага, че червеите са повод за безпокойство.

„Не сме виждали реални проучвания или изследвания за това как те са повлияли отрицателно върху популациите на земните червеи в нашия район,“ каза Делингер.

Много земни червеи също са инвазивни, добави тя.

Делингер каза, че тези плоски червеи присъстват в Северна Америка от дълго време. Ако не са причинили хаос досега, тя каза, че вероятно няма да имат по-голямо въздействие от това, което вече имат.

Други експерти подкрепят по-агресивен подход към червеите.

„Ако се замислите, нали знаете, медоносните пчели са жизненоважни във верижната реакция, защо трябва да защитаваме нашите медоносни пчели, земните червеи също са необходими“, каза Ашли Морган-Олвера от Тексаския институт за инвазивни видове в интервю с NPR. „Така че, ако влезе плосък червей и ако ги оставим без надзор, ако просто ги оставим да изядат всички земни червеи, които искат, може да имаме сериозни проблеми с реколтата и храната.“

Ако вие видите червей и изберете да се отървете от него, не го нарязвайте, казват експертите. Вероятно просто ще направите повече.

Червеите могат да бъдат убити чрез напръскване с оцет върху тях или изсипване на сол върху телата им, подобно на охлюви, според NPR. Делингер каза, че можете също да ги поставите в съд, пълен с вода за миене, или да ги поставите в найлонов плик и да ги оставите на пряка слънчева светлина. Но ако изхвърлите червея, използвайте ръкавици, за да се справите с него.

„Знай какво представляват и как да ги разпознаеш, но не позволявай това да ти попречи да се наслаждаваш на открито“, каза тя.< /p>

Нов инвазивен вид стършел, открит в САЩ, твърдят експерти. Храни се с медоносни пчели

Roadkill всъщност е „уникално“ създание, което никога досега не е потвърждавано в Кентъки, казват служители

Не, не, не. Семейство от 10 гърмящи змии бяха намерени да дебнат пред дома в Аризона

Отровно морско създание с 96 ръце може да се обърне отвътре навън. Вижте новите видове

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР